Dünyanın en büyük kitap fuarında Troya rüzgarı esecek

Dünyanın en büyük kitap fuarında Troya rüzgarı esecek

Troya’nın Anadolu'nun kadim değeri olarak dünyaya anlatılması için başlatılan global ölçekli tanıtım faaliyetleri Frankfurt Kitap Fuarı’nda devam edecek.Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Arkeolog Prof. Dr. Rüstem Aslan Frankfurt Kitap Fuarı’nda Troya’yı anlatacak

Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20.yıldönümü ve Avrupa'da Kültür Mirası Yılı ilan edilmesi nedeniyle ilan edilen 2018 Troya Yılı’nda Dünyanın en iyi bilinen kültürel miras alanlarının Troya’nın, dünyanın 7 kıtasına yayılmış uluslararası bilinirliği güçlü bir iletişim aracı olarak konumlandırılıyor. Dünya ülkelerinin eğitim müfredatında yer alan Homeros’un İlyada ve Odesa Destanları’nda anlatılan Troya Efsanesi, Troya Yılı kapsamında yeniden canlandırılıyor.

Yayın ve kitap dünyasının podyumu niteliği taşıyan, dünyanın en büyük kitap fuarı olarak kabul edilen Frankfurt Kitap Fuarı’nda edebiyat, sanat, bilim, kültürel etkileşimler, iş, dil, din konularında muhtelif ülkelerin önde gelen yazar, araştırmacı, bilim insanları ve sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla binlerce açık oturum, söyleşi, panel ve konferans düzenleniyor.

Türk Tarihçi, Akademisyen ve Yazar İlber Ortaylı Frankfurt Kitap Fuarı’nda Troya’yı anlatacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde ulusal ve uluslararsı turizm fuarlarında yerini alan Troya’nın bir sonraki durağı Frankfurt Kitap Fuarı olacak. Troya Yılı Standı International Stage Hall 5.1’de ziyaretçilerini ağırlayacak.

Troya Yılı, Frankfurt Kitap Fuarı’na bu yıl İlber Ortaylı Söyleşisi ile damga vuracak. 10 Ekim Çarşamba Günü Saat 12.00’de Frankfurt Kitap Fuarı’nda Troya standında özel olarak hazırlanacak alanda Türk Tarihçi, Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Troya Efsanesi’ni Anadolu’nun kadim bir değeri olarak anlatacak.

İlber Ortaylı’nın ardından Troya Arkeoloji Kazıları Başkanı ve 2018 Troya Yılı İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan söyleşisi ile Troya Standı’nda olacak. 13 Ekim’de Frankfurt Kitap Fuarı Troya Standı’nda gerçekleşecek söyleşide Aslan; Genel Troya Yılı çalışmaları, Troya Müzesi, Arkeoköy ve Son dönem Troya kazı çalışmaları hakkında bilgiler verecek.


Benzer Haberler & Reklamlar