Dr. Deniz Yaşin, Sivas'ta arkeolojik deneyimlerini anlatacak

Dr. Deniz Yaşin, Sivas'ta arkeolojik deneyimlerini anlatacak

Adana'da Tepebağ ve Sirkeli Höyüğü Arkeoloji Kazılarının Başkanlığını yapan Dr. Deniz Yaşin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Arkeoloji Kulübü'nün düzenlediği konferans için 7 Mart Perşembe günü Sivas'ta olacak. Arkeolog Yaşin koferansta Katar'da katıldığı arkeolojik araştırmaya dair bilgiler de aktaracak

Bern Üniversitesi öğretim üyesi Arkeolog Dr. Deniz Yaşin Meier, 7 Mart Perşembe günü saat 14.00'te Edebiyat Fakültesi B Blok Konferans Salonunda, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Arkeoloji Kulübü tarafından organize edilen söyleşiye katılacak.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Bern Üniversitesince yürütülen Sirkelihöyük arkeoloji kazıları ve Seyhan ilçesinde Adana Müze Müdürlüğünce Bern Üniversitesi ekibince gerçekleştirilen Tepebağ Höyük arkeoloji kazılarında görev alan Dr. Deniz Yaşin, bu seneki kazılarda elde edilen arkeolojik bulguları dinleyicilerle paylaşacak.

Katar'da, 2016 yılında tamamlanan,Katar Müzesi (Qatar Museums) ve Alman Arkeoloji Enstiüsü (DAI: Deutsches Archäologisches Institut) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve kültürel mirasın arkeolojik kaydını hedefleyen Güney Katar Araştırma Projesi'nde (SQSP: South Qatar Survey Project) görev alan Dr. Deniz Yaşin Meier, Sivas'taki toplantıda bu araştırmaya dair bilgiler sunacak.

Konferans ücretsiz olarak izlenebilecek.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar