Datça'da saatler süren yangını bir otel yatırımcısı çıkarttı iddiası

Datça'da saatler süren yangını bir otel yatırımcısı çıkarttı iddiası

Muğla'nın Datça ilçesindeki makilik alanda dün öğleden sonra çıkan yangın söndürüldü. Yangının boyutu drone ile çekilen görüntülerle ortaya çıktı Başlangıç noktasından Marin ve Limantepesi yönlerine ikiye ayrılan yangın, Knidos Antik Kenti ve Marin bölgesinde iki ayrı noktada uzun süre devam etti.

Muğla'nın Datça ilçesinde makilik alanda orman yangını çıktı. İlçeye bağlı Palamutbükü Mahallesi'nde makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, iki ayrı kola ayyrıldı ve rüzgarla yön değiştirerek büyüdü.

Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle kısa sürede yayılan alevlere havadan 3 helikopter, karadan 5 arazöz ve çok sayıda yangın söndürme işçisiyle müdahale edilirken, ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti.

Yangın sabah saatlerine kadar sürdü

Palamutbükü Verici Tepesi mevkisindeki makilik alanda dün başlayan ve kontrol altına alınmasına rağmen yeniden yayılan orman yangınını söndürme çalışmaları sabah saatlerine kadar devam etti.

Söndürme çalışmalarına 15 arazöz, 10 itfaiye aracı, su tankerleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Datça Belediyesi itfaiyeleri ile Orman Bölge Müdürlüğünden 150'ye yakın işçi katıldı. Havanın aydınlanmasıyla 3 yangın söndürme helikopteri de ekiplere havadan destek verdi.

Arazinin sarp ve rüzgarın etkili olması nedeniyle ekipler alevlere müdahalede güçlük çekti.

Palamutbükü Camisi'nden, söndürme çalışmalarına yardımcı olunması için yapılan anonsun ardından bölge sakinleri de çalışmalara destek verdi.

Facianın boyutu havadan görüntülerle tespit edildi

Yoğun müdahale sonucu yangın söndürüldü ve soğutma çalışmalarına başlandı.

Yangında yaklaşık 5 hektar makilik alanın zarar gördüğü belirtildi.

Öte yandan, yangının neden olduğu zararın boyutu drone ile çekilen görüntülerle ortaya çıktı.

Ruhsat alamayan otel sahibi yaktı iddiası

5 hektardan fazla alana zarar veren yangını söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlar, yangının ilk başladığı bölge olan Limantepesi vericiler bölgesinde, yapacağı otel için ruhsat alamayan büyük bir arazi sahibi tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığını iddia etti.


Benzer Haberler & Reklamlar