Çine Tepecik Höyüğü ve Magnesia arkeoloji kazılarına Büyükşehir desteği

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Çine Tepecik Höyüğündeki arkeoloji kazılarına 10 bin, Magnesia Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarına ise 40 bin lira yardımda bulunulması kararlaştırıldı.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısının ikinci oturumunda 24 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz’un başkanlığında gerçekleşen toplantıda, oybirliğiyle Efeler, Germencik ve Kuşadası Belediyesi’nin 2019 yılı mali bütçesine ödenek verilmesi kararlaştırıldı.

Efeler Belediyesi’nin 2019 yılı mali bütçesine 14 milyon 400 bin lira, Germencik Belediyesi’nin 2019 yılı mali bütçesine 971 bin lira, Kuşadası Belediyesi’nin 2019 yılı mali bütçesineyse 302 bin lira ödenek verilmesinin kararlaştırıldığı toplantıda ağırlıklı olarak imar plan tadilatları da görüşülerek onaylandı.

Çine Tepecik Höyüğü ve Magnesia Antik Kenti’ndeki arkeolojik kazılara destek

Toplantıda ayrıca bir önceki meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Çine Tepecik Höyüğü ile Magnesia Antik Kenti’nde sürdürülen kazı çalışmalarına destek olunması da karara bağlandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı rapor doğrultusunda meclis üyelerinin oy birliğiyle aldığı karara göre, Çine Tepecik Höyüğü kazı çalışmalarına 10 bin lira, Magnesia Antik Kenti’nde sürdürülen kazı çalışmalarınaysa 40 bin lira destekte bulunulması kararlaştırıldı.

Murat Tan - aydinhedef.com.tr


Benzer Haberler & Reklamlar