Çin Arkeoloji Kongresi bu yıl 800'den fazla arkeoloğun katılımıyla gerçekleşti

Çin Arkeoloji Kongresi bu yıl 800'den fazla arkeoloğun katılımıyla gerçekleşti

4. Çin Arkeolojisi Kongresi'nin açılış töreni 23 Ekim Pazartesi günü Shaanxi Eyaleti'nin Xi'an şehrinde düzenlendi. 800'den fazla Çinli arkeoloğun katıldığı 4. Çin Arkeolojisi Kongresi'ni 9 ayrı ülkeden gelen yabancı arkeologlar da izledi. Kongre, Çin Arkeoloji Derneği, Çin Sosyal Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü, Shaanxi Eyaleti Kültürel Miras İdaresi ve Xi'an'ın şehir düzeyindeki hükümeti tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Arkeoloji alanında daha derin uluslararası işbirliği ve insanlık için ortak bir geleceğe sahip bir topluluk oluşturmaya yönelik katkı çağrılarının ortasında, 4. Çin Arkeoloji Kongresi Pazartesi günü Shaanxi eyaletinin Xi'an kentinde başladı.

Çin Halk Cumhuriyeti'nde geleneksel olarak her iki yılda bir yapılan 3 günlük etkinlik, Çin Arkeoloji Derneği, Çin Sosyal Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü, Shaanxi Eyaleti Kültürel Miras İdaresi ve Xi'an'ın şehir düzeyindeki hükümeti tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Çin'de arkeolojik araştırmalara yönelik en üst düzey akademik forumlardan biri olan etkinliğe Çin'in 31 eyaletinden,  özerk bölgelerden, Hong Kong Özel İdari Bölgesi ve Tayvan'ın yanı sıra; Almanya, , Birleşik Krallık, İtalya ve Japonya. da aralarında bulunduğu dokuz yabancı ülkeden 800'den fazla arkeoloji uzmanı katılıyor. 

Kongrenin bu yılki teması "Çok ırklı birleşik bir ülkenin oluşumu ve gelişimi".

CASS Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Chen Xingcan, 2021 yılında düzenlenen son kongreden bu yana Çin arkeoloji camiasının gereçkleştirdiii arkeolojik çalışmaların ülkenin kalkınmasındaki önemini daha da araştırdığını, keşfetmeye ve yenilikler yapmaya devam ettiğini ve dikkate değer başarılara imza attığını söyledi. 

Chen, önemli akademik konulardaki programların düzenli olarak yapıldığını söyledi; arkeolojide uluslararası işbirliğinin hızı daha belirgin hale geldi; arkeometri ve sualtı arkeolojisi hızla gelişiyor; ve başarıların etkisini genişleten bir dizi arkeolojik program yayınlanıyor.

Bu yılki kongrede 27 meslek komitesi yer alıyor ve bu komiteler, farklı tarihsel dönemlere ve su altı arkeolojisi, çevre bilimi arkeolojisi ve arkeometri gibi arkeolojik çalışmaların farklı alanlarına odaklanan 27 paralel oturumda 564 rapor sunacak.

Bu yıl dört yeni komite oluşturuldu: Arkeolojik miras, mezarlar, Çin Seddi ve Büyük Kanai.

Fotoğraflar: Xinhua / Li Yibo


Benzer Haberler & Reklamlar