Çiğdem Köksal Schmidt: Göbeklitepe'deki dilek ağacı kuruyor

Çiğdem Köksal Schmidt: Göbeklitepe'deki dilek ağacı kuruyor

Tarihin bilinen en eski ve en büyük tapınağı Göbeklitepe'nin sembollerinden dilek ağacı kurumaya ve böceklenmeye başladı. Yetkililerin ağaç için artık harekete geçmesi bekleniyor.

Alman Arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt tarafından keşfedilen, Türkiye'nin en meşhur arkeoloji kazılarına sahne olan ve Dünya çapında bilinen en eski tapınaklarının bulunduğu Göbeklitepe'nin sembollerinden dilek ağacı, kuruma tehlikesiyle karşı karşıya.

Üst çatı projesi yürütüldüğü için ziyarete kapalı olan Göbeklitepe'deki karadut ağacı kurumaya ve böceklenmeye başladı.

Konuya dair açıklama Prof. Dr. Klaus Schmidt'in eşi Çiğdem Köksal Schmidt'ten geldi.

Ağacın fotoğrafını paylaşan Köksal Schmidt, "Dilek ağacının da keyfi yok. Gövdede kuruma ve böceklenme başlamış. Belki Harran Üniversitesi Ziraat Bölümü bir bakabilir, tamamen kuruyup gitmeden ağaç bir şeyler yapılabilir. Sonuçta ovadan her açıdan görülebilen bu ağaç da Göbekli Tepe' nin bir sembolü" diyerek ağacın kurumasının önüne geçilmesini istedi.

Üzerine dilek tutarak rengarenk kumaşların bağlandığı ağaçta renkli kumaşların olmadığına da dikkat çeken Köksal Schmidt, "Üzerindeki rengarenk kumaş parçaları da yok artık, sadece Klaus'un her zaman kullandığı beyaz puşilerden biri hala bir dalında sarılı duruyor." yorumunda bulundu.

Özlem Koç - AjansUrfa.com
 


Benzer Haberler & Reklamlar