Canan Alimdar, Dantela koleksiyonunda İon uygarlığından esinlendi

Canan Alimdar, Dantela koleksiyonunda İon uygarlığından esinlendi

Koleksiyonlarını tarihi medeniyetlerden esinlenerek hazırlayan Canan Alimdar'ın yeni takı koleksiyonu Dantela, 23 Şubatta İstanbul Adahan Otel’de tanıtılacak. 23 Mart’a kadar gezilebilecek Dantela sergisine İon uygarlığından kalan arkeolojik eserler ve imgeler ilham verdi.

Gökkubbe, Mistik, Hümayun, Tapınak, Kızlara Altın Bileik, İki Dirhem Bir Çekirdek, Eli Belinde ve Ninda koleksiyonlarında yer alan eserleri kadar koleksiyonları için açtığı sergilerin konsepti ile de dikkatleri üzerine çeken takı tasarımcısı Canan Alimdar, yeni sergisini açmaya hazılanıyor.

Geçmişten esinlenerek hazırladığı eserlerini, aynı ruhu taşıyan tarihi mekanlarda sergileyen Canan Alimdar'ın yeni takı koleksiyonu Dantela,, 23 Şubat’ta İstanbul Adahan Otel’de görücüye çıkacak.

Takılarla İon Dünyasına yolculuk

Alimdar, İon uygarlığının yaşam tarzından mitolojisine, sanat eserlerinden felsefesine kadar birçok yönünü dantel dantel eserlerine işlediğini belirtiyor ve "Arakhne, Ampelos, Tragedia, Daphne, Kithara, Kalliope ve Artemis serilerinin oluşturduğu koleksiyonda İon uygarlığının etkilerini taşıyan kolyeler, bilezikler, yüzükler ve küpeler meraklılarını eski kültürlere doğru tatlı bir yolculuğa çıkaracak" diyor.

Canan Alimdar'ın Dantela Koleksiyonu Sergisi 23 Şubat’tan 23 Mart tarihine kadar İstanbul Adahan Otel’de sergilenecek.

Alimdar “Dantela” sergisini Nisan ayında da İzmirli’ler ile buluşturacak.

Canan Alimdar Kimdir?

Anneannesi Kapalı Çarşı'nın has nakışçılarından Nedime Hanım olan Canan Alimdar, ilk gençlik yıllarından beri ilgi duyduğu takı tasarımına, 2006 yılında son verdiği kurumsal iş yaşamından sonra başladı. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan sanatçı uzun yıllar sigorta sektöründe çalıştı. San Sigorta'da (bugünkü Marsh & McLennan) Hayat ve Sağlık Sigorta Departmanı'nı kuran, İngiltere'de Chartered Insurance Institute'da sigorta eğitimi alan, Türkiye'ye döndükten sonra Halk Yaşam'da (Yapı Kredi Yaşam Sigorta) Kurumsal Satış Müdürü olan, ardından Axa Oyak Sigorta'da Eğitim ve Bireysel Satış Müdürlüğü görevi yapan sanatçı, en son 2005'te kendi sigorta danışmanlık şirketini kurdu.

2006 yılında Alimdar kariyerini değiştirmeye karar veren  Canan Alimdar, ilk gençlik yıllarından beri ilgi duyduğu takı tasarımına yöneldi.

Atelier Arkaik'te takı tasarlamayı öğrenmeye başladı. Çıraklık döneminin ardından kuş süsleriyle takı yapmaya başladı ve kendi tarzını yarattı. 2011 yılında Argos'ta Kapadokya'da ilk kişisel sergisini açtı.

Halen Alimdar, Feyzullah Han'daki atölyesinde İstanbul Kapalıçarşı'nın yakınında çalışıyor.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar