Çanakkale Belediyesi  1447 öğrenciye müze gezdirdi

Çanakkale Belediyesi 1447 öğrenciye müze gezdirdi

Çanakkale Belediyesi Bünyesinde faaliyet yürüten Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi tarafından geleneksel hale getirilen “Kentimizdeki Müzeleri Geziyoruz” projesi, 2017 yılı takvimini tamamladı.

Müzeleri çocuklar ile tanıştırmayı ve müzelerin benzer ve farklı yönlerini keşfetmelerini sağlamayı hedefleyen “8. Kentimizdeki Müzeleri Geziyoruz projesi” 2 Haziran 2017 tarihinde sona erdi.

İlkokulların 3. sınıf öğrencilerini kapsayan proje Çanakkale Kent Müzesi koordinesinde, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çanakkale Arkeoloji Müzesi, Çanakkale Deniz Müzesi, Çanakkale Seramik Müzesi, ÇTSO Piri Reis Müzesi ve Kale Grubunun Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi ortaklığında gerçekleştirildi.

Projede çocuklar Müzeleri Kent Müzesi tarafından hazırlanan, içinde müzelerin benzer yönlerini, farklarını açığa çıkaracak soru ve oyunların yer aldığı kitapçıklar eşliğinde sınıf öğretmenleri, Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi görevlileri Fethi Çağlar Turhanlı ve Macide Aksu ile birlikte müzeleri gezdiler.

Okullarından Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araçla alınan öğrenciler, ilk olarak Kent Müzesi’nde geziler ile ilgili yapılan bilgilendirmenin ardından Müzeyi gezdiler. Sonrasında Deniz Müzesi gezilerek Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi’ne geçildiğinde Kale Grubu sponsorluğunda hazırlanan çantalar ve oyuncaklar öğrencilere hediye edildi. Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi’nin gezilmesinin ardından Seramik Müzesi gezisi sonrasında Seramik Müzesi bahçesinde gelenekselleşmiş çocuk oyunları oynandı. Seramik Müzesi’nden araçla Arkeoloji Müzesi’ne ve ardından da ÇTSO Piri Reis Müzesi’ne götürülen öğrenciler gezi bitiminde yine araçla okullarına bırakıldı. Geziler sonucunda Müzelerin farklılıklarını karşılaştırma fırsatı bulan öğrenciler hafta sonları aileleri ve arkadaşları ile Müzeleri gezmeye devam ediyor.

14 Mart 2017 tarihinde başlayan gezi 2 Haziran 2017 tarihinde sona erdi ve geziler sonucunda bin 447 öğrenci Çanakkale’deki Müzeleri gezdi.Çanakkale Belediyesi Bünyesinde faaliyet yürüten Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi tarafından geleneksel hale getirilen “Kentimizdeki Müzeleri Geziyoruz” projesi, 2017 yılı takvimini tamamladı. Müzeleri çocuklar ile tanıştırmayı ve müzelerin benzer ve farklı yönlerini keşfetmelerini sağlamayı hedefleyen “8. Kentimizdeki Müzeleri Geziyoruz projesi” 2 Haziran 2017 tarihinde sona erdi.

İlkokulların 3. sınıf öğrencilerini kapsayan proje Çanakkale Kent Müzesi koordinesinde, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çanakkale Arkeoloji Müzesi, Çanakkale Deniz Müzesi, Çanakkale Seramik Müzesi, ÇTSO Piri Reis Müzesi ve Kale Grubunun Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi ortaklığında gerçekleştirildi. Projede çocuklar Müzeleri Kent Müzesi tarafından hazırlanan, içinde müzelerin benzer yönlerini, farklarını açığa çıkaracak soru ve oyunların yer aldığı kitapçıklar eşliğinde sınıf öğretmenleri, Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi görevlileri Fethi Çağlar Turhanlı ve Macide Aksu ile birlikte müzeleri gezdiler. Okullarından Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araçla alınan öğrenciler, ilk olarak Kent Müzesi’nde geziler ile ilgili yapılan bilgilendirmenin ardından Müzeyi gezdiler. Sonrasında Deniz Müzesi gezilerek Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi’ne geçildiğinde Kale Grubu sponsorluğunda hazırlanan çantalar ve oyuncaklar öğrencilere hediye edildi. Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi’nin gezilmesinin ardından Seramik Müzesi gezisi sonrasında Seramik Müzesi bahçesinde gelenekselleşmiş çocuk oyunları oynandı. Seramik Müzesi’nden araçla Arkeoloji Müzesi’ne ve ardından da ÇTSO Piri Reis Müzesi’ne götürülen öğrenciler gezi bitiminde yine araçla okullarına bırakıldı.

Geziler sonucunda Müzelerin farklılıklarını karşılaştırma fırsatı bulan öğrenciler hafta sonları aileleri ve arkadaşları ile Müzeleri gezmeye devam ediyor. 14 Mart 2017 tarihinde başlayan gezi 2 Haziran 2017 tarihinde sona erdi ve geziler sonucunda bin 447 öğrenci Çanakkale’deki Müzeleri gezdi.

Boğaz Gazetesi


Benzer Haberler & Reklamlar