Camda Dünya Mirası koleksiyonundan Hitit Şarkısı Vazo

Camda Dünya Mirası koleksiyonundan Hitit Şarkısı Vazo

Paşabahçe Mağazaları'nın ‘Camda Dünya Mirası’ koleksiyonuna eklenen ‘Hitit Şarkısı Vazo’ Anadolu topraklarının en güçlü uygarlıklarından Hitit İmparatorluğu’nun

Paşabahçe Mağazaları’nın, ‘Camda Dünya Mirası’ koleksiyonunda yer alan ‘Hitit Şarkısı Vazo’, Hüseyindede Tepesi’nde bulunan kabartmalı vazolar üzerindeki sahnelerden esinlenerek tasarlanmış.  Sahneler, Hitit kültüründe önemli bir yeri olan ve çeşitli tarzlarda uygulanan, döneme ait danslar konusunda fikir vermekte.

Simbal ve saplı lut çalan kişiler ve boğa üzerinde durma ya da atlama şeklinde yapılan danslar da bu sahnelerde betimlenmektedir. Hitit Şarkısı Vazo, el imalatı smoke camdan üretilerek, 24 ayar altın, platin ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlanmış.

Üretimi 2.000 adetle sınırlı olan ‘Hitit Şarkısı Vazo’ Paşabahçe Mağazaları’nda tarih ve sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Kendine özgü kültürün merkezi olduğu için dünyada eşi bulunmayan ören yeri, Hitit İmparatorluğu’nun (M.Ö. 1800-1200) başkenti Hattuşa, Çorum´un Sungurlu ilçesinin güneydoğusunda yer alıyor. Yapılan arkeoloıjş kazılarında 5 kültür katı ortaya çıkmıştı. Bu katlarda Hatti, Asur, Hitit, Frig, Galat, Roma ve Bizans dönemlerinden kalma kalıntılar bulunmuştur. Hitit Başkenti Hattuşa, 1986 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmişti.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar