Uzunköprü de Camda Dünya Mirası’na taşındı

Uzunköprü de Camda Dünya Mirası’na taşındı

Osmanlı Devleti döneminde konumu ve mimarisiyle kendine hayran bırakan, dünyanın günümüze ulaşan en uzun taş köprüsü olma özelliğini taşıyan Uzunköprü, Paşabahçe Mağazaları’nın ‘Camda Dünya Mirası’ koleksiyonuyla yeniden hayat buldu.

Türkiye’nin tarihi ve kültürel varlıklarına yer verdiği ‘Camda Dünya Mirası’ koleksiyonuyla ürünlerini tarih ve sanatseverlerle buluşturan Paşabahçe Mağazaları, Türkiye’nin ve Edirne’nin en önemli kültür miraslarından Uzunköprü’den esinlenen Uzunköprü Kase'yi de koleksiyonun öne çıkan parçaları arasına ekledi.

UNESCO tarafından 2015 yılında Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen Uzunköprü’den esinlenerek hazırlanan Uzunköprü Kase, el imalatı krem opal camdan üretildi. Uzunköprü’nün kemerlerinde ve kilit taşı üzerinde yer alan geometrik motifler, bitki ve hayvan figürleri ilham alınarak tasarlanan Uzunköprü Kase’nin üzerindeki desenlerin tümü el işçiliği ile altın ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlandı.

Osmanlı Devleti’nin altıncı padişahı Sultan II. Murat döneminde, Mimar Muslihiddin tarafından 1427-1443 yılları arasında inşa edilen ve Ergene Nehri üzerinde kurulan Uzunköprü, 41 metre uzunluğu ve 174 kemeri ile dünyanın günümüze ulaşan en uzun taş köprüsü olma özelliğini taşımaktadır.

Asırlara dayanan ve üretimi yalnızca 2.000 adetle sınırlı olan Uzunköprü Kase’yi yaşam alanlarına taşımak isteyenler Paşabahçe Mağazaları’ndan veya pasabahcemagazalari.com internet sitesi üzerinden ürünü temin edebilirler.


Benzer Haberler & Reklamlar