Bursa'daki Myrleia-Apameia Antik Kenti'nde arkeologlar yeniden iş başında

Bursa'daki Myrleia-Apameia Antik Kenti'nde arkeologlar yeniden iş başında

Bursa'nın Mudanya ilçesindeki Myrleia-Apameia Antik Kenti'nde, Bursa Müzesi ile Mudanya Belediyesi arasında imzalanan protokolün ardından arkeoloji kazılarına yeniden başlandı.

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun kararıyla Bursa Arkeoloji Müzesi Müdürlüğünün başkanlığı ve gözetiminde Bursa Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümünün bilimsel katkılarıyla yapılan sondaj sonucunda açığa çıkarılan mozaiklerin bulunduğu alanda restorasyon ve konservasyon çalışmaları sürüyor.

Sahadaki kazı çalışmaları ise Bursa Müze Müdürlüğü ile Mudanya Belediyesi arasında imzalanan protokolün ardından tekrar başladı. Ömerbey Mahallesi'ndeki belediyeye ait alanda yürütülen kazıyla, antik kentin sur duvarlarının bulunduğu bölgenin gün ışığına çıkarılması hedefleniyor.

Başkan Hayri Türkyılmaz: Mudanya'nın ilk kurulduğu yer 

Çalışmaları inceleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gazetecilere, 2 bin 700 yıllık tarihe sahip Myrleia-Apameia Antik Kenti'nin, Mudanya'nın ilk kurulduğu yer olduğunu söyledi.

Türkyılmaz, 2015 yılında Bursa Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü başkanlığında yapılan kazılarla açığa çıkarılan villa ve içindeki mozaiklerin, bölgenin önemli bir şehir olduğuna işaret ettiğini dile getirerek, "Yalnızca Bursa değil, tüm insanlığın değerlerinden biri olan Myrleia'yı geleceğe hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Tek amacımız var: Myrleia'yı el ele vererek Mudanya'mıza, insanlığa, kültür ve tarihe kazandırmak, geleceğe tarihi bir imza atmak. Destek veren, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar