Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü  Kissebükü'ne kazılara başladı

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü Kissebükü'ne kazılara başladı

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Mazıköy Mahallesindeki Kissebükü koyundaki 1. Derece arkeolojik sit alanında Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatıldı.

İki arkeolog bir müze görevlisi ve iki işçi ile bölgeye giden ekipler çalışmaların yapılacağı bölgeyi tespit etti. Bölgeye Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Kazı Alanı’dır yazılı tabela çakıldı.

Gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özay Kartal “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ersoy geçen Bodrum ziyaretinde cennet Gökova’daki Kissebükü koyundaki 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’nda kazı ve kurtarma çalışmalarının başlaması talimatını verdiğini belirterek, oradaki binlerce yıllık tarih gün ışığına çıkarıldığında koya gelen turistler hem denize girebilecek hemde karaya çıkarak tarihi dokuyu gezebileceğini söyledi. Bodrum doğal güzelliklerinin yanısıra arkeolojik cazibe merkezi haline gelir . Bizde vakıf olarak Kral Mousolos’un Mezarı’nı yaşama kazandırma projesini yürütüyoruz. Bodrum’un gizli kalmıy değerlerini gün ışığına çıkarmak tüm dünya ile paylaşmak bizim içinde çok önemli . Bence Bakan Ersoy şu ana kadar Bodrum için gelen en büyük şans, sayın bakanımızın bu iyi niyetli çabalarını ve çalışmalarını değerlendirmek ve destek vermemiz gerekiyor diye düşünüyorum” dedi.

Yaşar Anter - www.bodrumageldik.com


Benzer Haberler & Reklamlar