Beykozlular merak ediyor: Sit alanındaki bu kaçak bina da yıkılacak mı?

Beykozlular merak ediyor: Sit alanındaki bu kaçak bina da yıkılacak mı?

Beykoz Belediyesi tarafından mühürlenmesine rağmen Boğaziçi'nde 1. Derece Arkeolojik Sit Alanına inşa edilen 'kaçak' kafetarya binası, gövde gösterisi yapılırcasına tamamlanıyor. Semt sakinleri "kim bunlar, neye güveniyorlar?" diyor ve Bakanlıktan Nevşehir'deki otelde sergilediği tavrı sergilemesini bekliyor.

Nevşehir'in Göreme beldesinde, doğal sit alanı sınırlarındaki turistik bölgede tartışmalar doğuran otel inşaatı gösterilen tepkiler üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından durdurulmuş ve hemen ertesi gün yıkım kararı alınmıştı.

Şimdi İstanbul'un güzide turizm alanlarından Göksu'da arkeolojik ve doğal sit alanına kaçak inşa edilen tesis için aynı tavrın sergilenmesi isteniyor.

Beykoz Belediyesi kaçak olduğu için mühürlemişti

Beykoz'da bir kısmı Boğaziçi Sit Alanı Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi Doğal ve Tarihi Sit Alanı, bir kısmı ise Boğaziçi Sit Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Doğal ve Tarihi Sit Alan olan mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait arazide inşa edilen tesis, mühürlü olmasına rağmen göz göre göre tamamlanıyor.

İçinde tarihi bir sarnıcın da bulunduğu mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Göztepe Mahallesi 5 Parsel, 51 Ada ve 15. Pafta üzerinde yapılan kaçak kafeterya, geçen yıl Mayıs ayında kamuoyundan gelen tepkiler ve medyada yer alan haberler sonrası Beykoz Belediyesi tarafından mühürlenmişti.

Yapımına devam edildiği takdirde sahibi hakkında yasal işlem yapılır uyarısı var 

Asılan mühürde, “Bu inşat ruhsatsız veya ruhsatına aykırı olduğu için mühürlenmiştir. Yapımına devam edildiği takdirde sahibi, varsa müteahhide ve çalışanları hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır. Ayrıca ilgili yasalar gereğince, gerekli işlemler yapılacak ve meydana gelebilecek her türlü sorumluluk ilgilere aittir” ifadelerine yer veriliyor.

Ancak beykozguncel.com sitesinde yer alan habere göre; Beykoz Belediyesi tarafından mühürlü olmasına rağmen tesis inşaatına devam ediliyor. İşadamı Remzi G.’ye ait olduğu iddia edilen kaçak kafeterya inşaatının kimlerce, kime ve neye güvenerek yapıldığı merak ediliyor.

Semt sakinleri kaçak inşa edilen tesislerin Nevşehir'de doğal sit alanına kaçak yapılan otel inşaatı gibi durdurulup, yıkılmasını bekliyor...

Yöneticiler Nevşehir'deki tavrı sergileyebilecek mi?

Semt sakinlerince cevabı merak edilen sorular şunlar; kaçak inşaatın sahipleri yasaları ve yöneticileri hiçe sayıp inşa ettiği tesisi tamamamlayabilecek mi? Yoksa yasa uygulayıcıları ve yöneticiler, kendilerine meydan okuyan bu inşaat sahiplerine hak ettikleri cezayı verecek mi? Nevşehir'deki hassasiyet bu alanda da sergilenecek mi?

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar