Başkan İmamoğlu: Tarihi kalıntılar Kanal İstanbul'dan daha önemli

Başkan İmamoğlu: Tarihi kalıntılar Kanal İstanbul'dan daha önemli

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bathonea Antik Kentindeki kazılardan ve bulunan arkeolojik eserlerden çok etkilendiğini belirterek, 'Küçükçekmece Gölü’ndeki antik kenti mutlaka gezeceğim' dedi. Arkeolog Doç. Dr. Şengül Aydıngün’ün 'Müthiş tüneller var' demesi üzerine İmamoğlu, 'Biz şimdi oraya Kanal İstanbul yapacağız. Suyla doldurup. Ne işimiz var kanalla manalla' dedi.

İlçe belediyelerini ziyaret etmeyi sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun altıncı durağı Avcılar Belediyesi oldu.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli tarafından karşılanan İmamoğlu, “Bugüne kadar eş güdümlü çalışılmadığı için yaşanan birçok sorunu tamir etmemiz gerekiyor. 1989 yılından beri bildiğim, üniversiteyi okuduğum bir ilçe Avcılar. Burayla, böyle bir bağım var. 5 yıl burada hem eğitim aldım hem yakından tanıdım. Bu ilgimizi ve sevgimizi Avcılar’ın sorunlarını çözmek için kullanacağız. Bu ilgi ve sevgimiz sadece Avcılar’a değil, İstanbul’un tüm 39 ilçesine olduğunun altını çizerim” diye konuştu.

İmamoğlu’nun açıklamalarından sonra, basına kapalı olarak gerçekleştiren yaklaşık iki saatlik sunama geçildi. İmamoğlu’na Avcılar Belediyesi ziyaretinde, İBB genel sekreter yardımcıları ile daire başkanları da eşlik etti.

Doç. Dr. Şengül Aydıngün: Müthiş tüneller var

İmamoğlu ve Hançerli daha sonra Avcılar’daki projeleri yerinde incelemek için saha gezisine çıktı. İki başkan, Avcılar Belediyesi Başkanlığı İstanbul Tarih Öncesi Araştırma Merkezi’nde, Bathonea Antik Kent Projesi hakkında kazı başkanı Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Şengül Aydıngün’den brifing aldılar.

İmamoğlu, yürütülen kazı çalışmalarından ve bulunan arkeolojik eserlerden çok etkilendiğini belirterek, “Küçükçekmece Gölü’ndeki antik kenti mutlaka gezeceğim” dedi. Aydıngün’ün “Müthiş tüneller var” demesi üzerine İmamoğlu, “Biz şimdi oraya Kanal İstanbul yapacağız. Suyla doldurup. Ne işimiz var kanalla manalla” dedi.

Ekrem İmamoğlu: Oradaki tarihi kalıntıyı önemsiyorum. Yerinde de göreceğim

İmamoğlu ve Hançerli daha sonra Avcılar sahiline geçerek inceleme gezilerini sürdürdü. Gezi esnasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili düşüncelerini şu şöyle ifade etti: “Ben Küçükçekmece Gölü’nün ve İstanbul’un birçok kimlikli alanının, tarihi süreçte kendini bulmuş coğrafyasının, mümkün olduğu kadar bozulmamasından yana bir kişiyim. Bu bakımdan daha önce de söyledim. Benim Kanal İstanbul’la ilgili fikrim net. Olumlu bir fikrim yok. Bunu biz bütün İstanbul’la da paylaşmayı düşünüyoruz. Dolayısıyla ben oradaki tarihi kalıntıyı önemsiyorum. Yerinde de göreceğim. Bütün Türkiye’nin, Dünyanın görmesini isteriz. Bu coğrafyalara baktığınızda Allah’ın lütfu, dünya güzeli. Böyle güzelliği geleceğe nasıl taşırız endişesiyle hareket edersek İstanbul’a layık yöneticiler oluruz. Baktığımız pencere bu. Bu ön fikirle, hocamızla da gezince görüşlerimizi paylaşırız.”


Benzer Haberler & Reklamlar