Başkan İmamoğlu Bathonea Antik Kenti'ni ziyaret etti

Başkan İmamoğlu Bathonea Antik Kenti'ni ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 13 Ekim’de verdiği sözü tutarak, Bathonea Antik Kenti arkeoloji kazılarının koordine edildiği kazıevini ziyaret etti ve "Büyükşehir Belediyesi’nin buraya olan ilgisini en üst seviyede göstereceğiz.” dedi.

Avcılar ilçe Belediye Başkanı Turan Hançerli ile de saha gezisine çıkan İmamoğlu, Bathonea Antik Kent kazılarının koordine edildiği kazıevini ziyaret ederek, kazı başkanı Doç. Dr. Şengül Aydıngün’den bilgi aldı.

Daha önce, “Küçükçekmece Gölü’ndeki antik kenti mutlaka gezeceğim” diyen İmamoğlu, dün gece İngiltere temaslarını tamamlayarak İstanbul’a dönmesi ardından bugün kazı bölgesinde incelemeler yaptı. İmamoğlu’na, Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli ile Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat eşlik etti.

"Bathonia insanın tüylerini diken eden bir yerleşim alanı"

İncelemeleri sonrası Bathonia’nın insanın tüylerini diken eden bir yerleşim alanı olduğunu söyleyen İmamoğlu, bulunan tarihi kalıntılar ışığında, İstanbul’un geçmişinin çok eskilere dayandığının ortaya çıktığını anımsatarak şöyle devam etti: “Bulunduğumuz alan, büyük bir havuz ve sarnıcı ile burada belli ki binlerce insanın yaşadığı değerli bir liman kenti var. İstanbul’un aslında her tarafının ne kadar tarihi ve ne kadar dünyaya servis edilmeye muhtaç olduğunu görüyoruz. İstanbul, herkesin bilmesi gereken alanlarla dolu. Burayı keyifle gezdik. Bundan sonraki sürece nasıl dâhil olmalıyız, nasıl etkin olmalıyız ve tabii bakanlık süreçleri var. Hocamızın aldığı izinler var, takipler var. Onları, arkadaşlarımla entegre bir sistem kurarak, Büyükşehir Belediyesi’nin buraya olan ilgisini en üst seviyede göstereceğiz.”


Benzer Haberler & Reklamlar