Bakan Numan Kurtulmuş: Antik kentlere bizden habersiz çivi çakılamaz

Bakan Numan Kurtulmuş: Antik kentlere bizden habersiz çivi çakılamaz

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: "Antik kentlerimizde ise bizden habersiz kazı yapılması ya da bir çivi bile çakılması mümkün değil, define avcıları ise elbette var ama bunların bizim kazı alanlarımıza girmesi mümkün değil" dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle Bakırköy'deki bir otelde bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'ye geri gelmeyi bekleyen 53 eser olduğunu söyledi.

Antartika'da bilim üssü

Türkiye'nin önümüzdeki yıl Antartika'da bilim üssü kurabilecek ülkelerden birisi olabileceğine de işaret eden Kurtulmuş, "Bu, gençler için bir hedeftir. Biz gençlerle aynı dili konuşuyoruz, gençlerin önünü açıyoruz. Gençlere büyük ve müreffeh bir Türkiye bırakmak için gayret ediyoruz. Türkiye'nin önü açık ve gençler hiç kendilerinden endişelenmiyor. Gençlerimize en iyi şekilde eğitim verip, onları mükemmel bir gelecek tasavvuruyla donatmaya gayret ediyoruz. Yolumuz açık, hiç merak etmeyin." dedi.

Definecilere rağmen Antik kentllerde kaçak kazı olamayacağını söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin müzelerinden geçmiş dönemlerde kaçırılan eserlerin peşine hafiye gibi takıldıklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Göreve geldiğim günden beri 7 eseri Türkiye'ye geri getirdik. Geri getirmemizi bekleyen şu anda 53 eserimiz var. Bunların hepsinin peşindeyiz. Türkiye'den kaçırılan eserler Rusya'nın, Avrupa'nın seçkin müzelerinde sergileniyor. Bunların geri getirilmesi için mücadele ediyoruz. Antik kentlerimizde ise bizden habersiz kazı yapılması ya da bir çivi bile çakılması mümkün değil. Define avcıları ise elbette var ama bunların bizim kazı alanlarımıza girmesi mümkün değil. İstanbul'da Kuleli Askeri Lisesi'ni muhteşem bir müze haline getiriyoruz. Rami Kışlası bir büyük kitap havzası haline getiriliyor, 7 milyon kitabın barınacağı bir kütüphane haline geliyor. Topkapı Sarayı'nda şu anda devam eden güçlendirme ve restorasyon çalışmalarımız var. Onlar bitirildikten sonra Topkapı Sarayı'nın etrafı bir kültür havzası haline getirilecek."

 


Benzer Haberler & Reklamlar