Arkeometri'nin ünlü isimlerinden Prof. Dr. Aymelek Özer vefat etti

Arkeometri'nin ünlü isimlerinden Prof. Dr. Aymelek Özer vefat etti

Türkiye'de Arkeometri disiplininin kurulmasında büyük emeği geçen ünlü fizikçi Prof. Dr. Aymelek Özer'i dün sabah saatlerinde kaybettik.

ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesı Fizik Bölümü'nden emekli olan Prof. Dr. Aymelek Özer, arkeolojik alanlarda bulunan objelerin tarihlendirilmesi ve menşeii hakkındaki çalışmaları ve Arkeometri sempozyunlarında imza attığı çalışmaları ile arkeoloji dünyasında yakından tanınıyordu.

Prof. Dr. Aymelek Özer'in ölüm haberini ünlü fizikçi Prof. Dr. Hayriye Yeter Göksu, sosyal medya hesabından paylaştığı "Bu sabah Prof . Dr. Aymelek Özer’in vefat ettiğini duyduk. Onu özlemle anacağız. ODTÜ Arkeometri çalışmalarında emeği çoktur" mesajı ile duyurdu.

Aynı dakikalarda arkeolog ve antropolog Doç. Dr. Çiğdem Atakuman da "Türkiye'de Arkeometri disiplininin kurulmasında büyük emeği geçen hocam Prof. Dr. Aymelek Özer'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Işıklar icinde uyusun..." mesajı ile acı haberi ilk paylaşan isimler arasında yer aldı.

Prof. Dr. Aymelek Özer'in ölüm nedeni hakkında bilgi edinemdiğimiz gibi ODTÜ dahil çalıştığı hiç bir kurumda biyografisine dair bilgi verilemesini üzüntü ile karşıladık.

arkeolojikhaber

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar