Arkeolojik alana kurulan Özdilek AVM'ye karşı direniş başladı

Arkeolojik alana kurulan Özdilek AVM'ye karşı direniş başladı

Mudanya’da Myrleia Antik Kenti üzerine kurulan Özdilek AVM’ye karşı planlanan sivil toplum eylemleri başladı. Myrleia Antik Kenti Platformu'nun Bursa’dan başlattığı direnişe atılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Myrleia insanlığın olacaktır" dedi ve tüm ülkeyi eyleme destek vermeye çağırdı.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin üzerine inşa edilen alışveriş merkezini (AVM) protesto için plananan sivil toplum eylemi bugün başladı.

AVM önünde bir araya gelen Myrleia Antik Kenti Platformu üyelerinin protestosuna katılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, şu ana kadar burası için yapılması gerekenlerin hepsinin yapıldığını söyledi.

Kamulaştırma kararı alındığını ve meclise plan değişikliği sunulduğunu belirten Türkyılmaz, "Mudanya’mızın ilk kurulduğu yer olan Myrleia Antik Kenti’nin liman kısmında bulunan kalıntılarının hapsedildiği Özdilek AVM’ye karşı halkın direnişi başladı. Myrleia Antik Kenti Platformu'nun Mudanya’dan, Bursa’dan başlattığı direnişe tüm Türkiye’nin ses vermesini istiyoruz. Bu bölgenin 'arkeopark müze' olarak tanımlanmasıyla birlikte plan değişikliğini gündeme getirdik. Önümüzdeki olağanüstü mecliste de bu kararın çıkacağını umut ediyorum. 2 bin 700 yıllık bir tarih üzerine yapılacak bir AVM'de sermaye kazanacak ama müze olduğunda, arkeolojik sit alanındaki antik kent ortaya çıktığında Mudanya'nın ilk kurulduğu yer ortaya çıkacak. Myrleia insanlığın olacaktır. Myrleia’nın hem Mudanya’mıza hem ülkemize kazandırılması için halkımızın mücadelesi gerekiyor. Doğru her zamanki gibi kazanacaktır. Bir kez daha çağrı yapıyorum, sizlerin desteğiyle kazanacağız, başaracağız. " diye konuştu.

AVM'nin giriş çıkışlarının Mudanya Belediyesi'nin arazisinde olduğunu dile getiren Türkyılmaz, "O zaman kendilerine bir giriş çıkış yolu bulmaları gerekecektir. İş yeri sahibine yaptığımız takas önerimiz geçerli. Gelsinler, görüşelim." dedi.

Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Başkanı Caner Gökbayrak da "Bugüne kadar çok uyarıda bulunduk, açıklamalar yaptık ve halktan destek bulduk. İnadında devam edip AVM açılmaya hazırlanıyor. Biz de elimizdeki en büyük silah olan boykotu kullanmak için burada toplandık." ifadesini kullandı.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar