Arkeologlar ek gösterge artışında yine mağduriyet yaşadılar

Arkeologlar ek gösterge artışında yine mağduriyet yaşadılar

Arkeologlar Derneği Başkanı Dr. Soner Ateşoğulları, "Maalesef ek göstergesi 3600’e çıkarılacak meslekler arasında arkeologların yer almadığını Erdoğan’ın dünkü açıklaması üzerine öğrendik. Elbette üzüldük" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü kabine toplantısı sonrasında "Kamu çalışanları lehine bir fedakârlıkta bulunarak, tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık bir yükseltmeye gitmeyi kararlaştırdık. Yardımcı hizmetler sınıfındakiler de dâhil, ülkemizdeki 5,3 milyon kamu görevlimizin tamamı, önümüzdeki yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır.” ifadesinde bulunmuştu. Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte birinci dereceye gelmiş olma şartıyla söz verilen tüm meslek gruplarındaki hak sahiplerinin hemen 3600 ek göstergeye yükseltileceğini duyurmuştu.

Ek göstergesi 3600’e çıkarılan meslek grupları arasında arkeologların yer almaması üzerine Arkeologlar Derneği Başkanı Dr. Soner Ateşoğulları ile konuştuk.

Arkeologlar Derneği Başkanı Dr. Soner Ateşoğulları, “Bilindiği gibi Arkeologlar Derneği olarak ek göstergesi 3600’e çıkarılacak meslek grupları arasında arkeologların da yer alması için dernek olarak yoğun bir çaba yürüttük. Sosyal medya hesaplarımızdan paylaşımlarda bulunduk. Arkeologların mutlaka bu meslekler arasında yer almaları gerektiğini belirterek, yıllardır süren mağduriyetimizin giderilmesi için Cumhurbaşkanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Hazine ve Maliye Bakanlığına gerekçelerimizi sıraladığımız yazılar gönderdik. Yetkili Sendika olarak Memur-Sen’e bağlı Kültür Turizm ve Sanat Çalışanları Sendikası ile çeşitli görüşmeler yaptık. Neden arkeologların ek göstergesinin 3600’e çıkarılması gerektiğini gerekçeleri ile anlattık. Başta üniversitelerin Arkeoloji Bölümlerinde görev yapan akademisyen hocalarımız olmak üzere tüm meslektaşlarımızın desteğini talep ettik.“Maalesef ek göstergesi 3600’e çıkarılacak meslekler arasında arkeologların yer almadığını Erdoğan’ın dünkü açıklaması üzerine öğrendik. Elbette üzüldük. Çünkü biz arkeologların yaptığı işin bir gereği olarak 3600 ek göstergeyi çoktan hak ettiğini düşünüyoruz. 35 yıla dayanan haklı talebimiz maalesef dikkate alınmadı. Bundan sonra ne mi yapacağız? Tabii ki mücadeleye devam edeceğiz. Arkeologların ek göstergesi mutlaka 3600’e çıkarılmalıdır. Arkeologlar Derneği olarak sürecin takipçisiyiz.” Çünkü arkeologlar bu coğrafyanın vazgeçilmez ve hakkı teslim edilmesi gereken meslek grupları arasındadır.” dedi.

arkeolojikhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar