Arkeologlar Derneği'nden Merve Kaçmış soruşturması ile ilgili açıklama

Arkeologlar Derneği'nden Merve Kaçmış soruşturması ile ilgili açıklama

Arkeologlar Derneği'nden Gaziantep Müze Müdürlüğü görevlisi Arkeolog Merve Kaçmış'ın intiharı sonrası yapılan basın açıklamasında "Söz konusu acı olay yaşanana kadar derneğimize yapılmış Gaziantep Müzesi ile ilgili herhangi bir sözlü ya da yazılı bildirim, şikâyet bulunmamaktadır" ibaresi dikkat çekti.

Arkeologlar Demeği Yönetim Kurulu adına yapılan basın açıklamasında olayın soruşturma aşamasında olduğuna dikkat çekilerek, "Merhume Merve Kaçmış'ın ailesine ihtiyaçları dâhilinde her türlü destek sunulacak ve olayın takipçisi olunacaktır." denildi.

Arkeologlar Demeğ'nin yaptığı basın açıklamasının tam metni şöyle: 

BASINA ve KAMUOYUNA

Gaziantep Müze Müdürlüğünde görev yapmakta olan sözleşmeli Arkeolog Merve Kaçmış'in 13.01.2020 tarihinde hayatına son verdiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Genç meslektaşımızın işyerinde yaşadığı sıkıntıları anlatan bir mektup bıraktığına dair tarafımıza çok sayıda sözlü bildirim yapılmaktadır. Yaptığımız görüşmeler neticesinde meslektaşımızın ailesi de mektubun varlığını doğrulamaktadır ancak savcılık tarafından mektuba el konulması sebebiyle içeriği ile ilgili bilgiye henüz ulaşılamamıştır, ilerleyen günlerde avukatlarımız aracılığıyla ayrıntılı ve doğru bilgilere ulaşılacaktır.

Söz konusu acı olay yaşanana kadar derneğimize yapılmış Gaziantep Müzesi ile ilgili herhangi bir sözlü ya da yazılı bildirim, şikâyet bulunmamaktadır. Demek olarak tarafımıza iletilen şikâyetler, sorunlar ve bu gibi olaylarla ilgili her zaman hassas ve titiz bir şekilde ilgilenmekteyiz. Takdir edersiniz ki olay şu an adlı soruşturma aşamasındadır ve bu noktada kesin açıklamalar yapmaktan mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Demeğimiz tarafından Merhume Merve Kaçmış'ın ailesine ihtiyaçları dâhilinde her türlü destek sunulacak ve olayın takipçisi olunacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

Savgılarımızla..

Arkeologlar Demeği Yönetim Kurulu

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar