Arkeolog Merve Kaçmış'ın intiharıyla ilgili gerçekler ortaya çıkacak mı?

Arkeolog Merve Kaçmış'ın intiharıyla ilgili gerçekler ortaya çıkacak mı?

Gaziantep Müzesi görevlisi arkeolog Merve Kaçmış'ın izinli iken memleketi Diyarbakır'daki evlerinin 8. katından atlayarak intihar ettiği ortaya çıkarken, ölmeden önce kaleme aldığı mektupta yer alan anlatımlar gerçekse Gaziantep Müzesinde deprem etkisi yapacak. Mektuptaki iddiaya göre; müzede kayıp görünen bazı tarihi eserler Merve Kaçmış'a zimmetlenmek isteniyor.

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü mezunu Merve Kaçmış'ın intihar ettiği belirtilmişti.

İki buçuk yıldan beri Gaziantep Müze ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde arkeolog olarak görev yapan Merve Kaçmış'ın intiharıyla ilgili detaylar bir bir ortaya çıkıyor.

8. Kattan atlayarak intihar ettiği ortaya çıktı

Arkeolojikhaber'in edindiği bilgilere göre; Gaziantep Müze Görevlisi Merve Kaçmış, 13 Ocak 2020 tarihinde izne çıkarak Diyarbakır'a gitti ve ailesine ait evin 8. katından atlayarak intihar etti. Merve'nin intihar etmeden önce bir mektup bıraktığı öğrenildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri intiharla ilgili soruşturma başlatırken,  Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de genç arkeologun intiharının araştırılması için bakanlıktan müfettiş talebinde bulunduğu öğrenildi.

Müzede kayıp eserler mi var?

Edinebildiğimiz bilgilere göre; soruşturmayı sürdüren savcılık görevlilerine teslim edilen mektupta Merve Kaçmış, kendisine mobbing yapıldığını anlatıyor ve sorumlu tutulan isimler de belirtiyor. Daha da ilginci Merve Kaçmış'ın mektubunda doğru çıkması halinde Gaziantep Müzesi'inde deprem etkisi yaratacak iddialar ortaya atması:

Merve'nin mektubunda yer aldığı belirtilen iddiaya göre;  Müzede çalışan ve 6-7 ay önce başka bir kuruma gönderilen bir memura zimmetli yaklaşık 150-200 adet tarihi eser ortada yok. Merve, bu eserlerin kendisine zimmetlenlemek istendiğini ve bunun için baskı yapıldığı iddia ediyor.

Soruşturma aşamasına bazı isimlerin görevden uzaklaştırılması isteniyor

Merve'nin yakınları soruşturma aşamasında intihar mektubunda adı geçen şahısların görevden uzaklaştırılmasını talep ediyor.

Neden Diyarbakır'da intihar etti?

Peki Merve neden intihar etmek için izne çıkmayı bekleyip, aile evinde intihar etti. Konunun bu yönü şimdilik tamamen karanlık bir sır perdesi...

arkeolojikhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar