Arkeolog ve sanat tarihçileri Bakanlıktan atama müjdesi bekliyor

Arkeolog ve sanat tarihçileri Bakanlıktan atama müjdesi bekliyor

Pek çok bakanlık tarafından personel alımı yapılacağı açıklanırken Turizm Bakanlığı'nın arkeolog ve sanat tarihçisi alımı yapılacağına dair açıklama yapmaması atama bekleyen arkeolog ve sanat tarihçisi adaylarınının tepkisine neden oluyor.

24 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçilmesiyle birlikte, her bakanlık için 100 günlük icraat planı çerçevesinde istihdam ve projelere dayalı olarak yol haritaları belirlendi.

Pek çok bakanlık personel alacağını açıklarken Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın arkeolog ve sanat tarihçisi alımı yapacağına açıklama yapılmadı.

Arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinden mezun adaylar Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından açıklama yapılmasını beklediklerini belirterek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Neden Arkeolog Ve Sanat Tarihçisi Alımı Yapmıyor?" diye soruyorlar.

Konuyla ilgili olarak hazırlanan bir basın açıklaması işilanlarıkariyer.com sitesinde yayınlandı. Söz konusu bildiride şu ifaler yer aldı:

Medeniyetler Beşiğiyiz Ama…Ülkemiz tarihin başladığı zamandan bu yana pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu sebeple dünyanın en eski yerleşim yerleri ülkemizde yer almaktadır. Tüm bu tarihi ve kültürel mirasımıza rağmen arkeolog ve sanat tarihçisi alımları yapılmamaktadır. Diğer tüm bakanlıklar tarafından personel alımı gündeme getirilmekte ve atama bekleyen kimseler memnun edilmektedir. Ancak Turizm Bakanlığı tarafından böylesi bir alım ya da açıklama yapılmamaktadır. Pek çok üniversitede bulunan Arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinden mezun olan adaylar ise çok kısıtlı iş imkanlarına sahip olmaktadır. Bu imkanları devletin de genişletmemesi mağduriyetlerin çoğalmasına neden olmaktadır. Alım yapıldığı durumda da çok cüzi sayılarla alım yapıldığı için atama bekleyenlerin dertlerine çare olmak maalesef mümkün olmamaktadır. 

Adaylar Açıklama Bekliyor

Arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinden mezun olan adaylar Turizm Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmasını bekliyorlar. Son atamanın 2017 yılı içerisinde oldukça az sayıda yapılması adayların umutlarını kırmıştır. Bunun yanı sıra arkeoloji tercih etmeyi düşünen genç adaylar da bu bölümlerden uzaklaşmakta ve giderek kalite daha da düşmektedir. İşte bu mirasa sahip çıkmak için Turizm Bakanlığı tarafından adaylara yönelik açıklama yapması talep ediliyor.

kpsscafe.com.tr sitesine konuyla ilgili ulaştırılan bir mesaj ise şu şekilde:

Okurumuzun mesajı şöyle;

Bizler Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın unuttuğu iki kardeş bölüm mezunlarıyız. Dünyanın en büyük açık hava müzesine sahip olan ülkemizde, maalesef Arkeolog ve Sanat Tarihçileri işsiz! Özel sektörde çalışma imkanı olmayan bu iki kardeş bölümün mezunları çok büyük sıkıntılar ve problemler yaşıyor. Ülkemizde kültür turizmine gereken önem verilse, ne bizler işsiz kalırız ne de ülke tanıtımı için ekstra bir çabaya ihtiyaç kalır. Her yıl Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümlerinden 5 bine yakın mezun ve toplamda 30 bine yakın mezun işini yapamayan 'Kültür İnsanları' var. Lütfen bu konuda bize yardımcı olun artık kadrolu yada sözleşmeli farketmez bizler işimizi yapmak istiyoruz. Kardeş iki bölüm olan Arkeolog ve Sanat Tarihçileri 250+250 toplam 500 sözleşmeli personel alımı yapılmasını istiyor. Lütfen sesimizi duyurun.

Her bakanlık kendi bünyesinde yeni kurulan hükümet sisteminin getirdiği olanaklarla istihdam edilecek personeller için çalışmalar hazırlarken Kültür ve Türizm Bakanlığı'nın da bu ve buna benzer talepleri dikkate alarak çalışmalarını yürüteceğini umut ediyoruz.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar