Arkeolog ve paleontologlar Kahramankazan'da bulunan fosilleri tasnif ediyor

Arkeolog ve paleontologlar Kahramankazan'da bulunan fosilleri tasnif ediyor

Kahramankazan’da Doğa Tarihi Araştırmaları Sinap Formasyonu kazıları yeniden başladı. Anadolu Medeniyetleri Müzesi tarafından Örencik Mahallesi Delikayıncak Tepe’de çeşitli zamanlarda yapılan kazılarda ele geçen hayvan fosillerinin bilimsel tasnifi yapılıyor.

Tasnif çalışmaları Örencik Mahallesinde bulunan ve Sinap Formasyonu Kazı Evi olarak kullanılan eski köy ilkokulunda gerçekleştiriliyor.

Kazıların bilimsel danışmanlarından Prof. Dr. Berna Alpagut başkanlığında yürütülen tasnif çalışmalarıyla bölgede ele geçen gergedan fosillerinin temizlenerek numaralandırılması, fotoğrafının çekilmesi, ölçülerinin alınması ve bilimsel yayınlara hazırlanması şeklinde yapılıyor.

Berna Alpagut sitemize yaptığı açıklamada hava şartları nedeniyle alanda kazı çalışmalarına henüz başlayamadıklarını belirterek, ‘’Bölgedeki çalışmalarımız 2 koldan ilerlediğini, biri kazı alanında fosillere ulaşmak, ikincisi ise kazı evinde depoda mevcut olan fosiller üzerinde bilimsel çalışmaları yürütmek şeklinde olduğunu söyledi.

Bu yılki çalışmaların kış şartları nedeniyle alanda sürdürülemediğini belirten Prof. Dr. Alpagut, ‘’Bölgede yapılan kazı çalışmalarında ele geçen maymun, fil ve zürafa fosillerinin Anadolu Medeniyetler Müzesinde sergilenmekte. Dileğimiz Kahramankazan Belediyesi’nin de bize gösterdiği teveccüh ile bunun okullar ve ilçe halkı başta olmak üzere toplumun bütün kesimlerine ulaşmasıdır dedi.

www.kazanpostasi.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar