Arkeolog Güner Çoşkunsu vefat etti

Arkeolog Güner Çoşkunsu vefat etti

Arkeoloji camiasında maruz kaldığı kötü muamelelerden dolayı ömrünün son yıllarını mahkemelerde hakkını arayarak geçiren Arkeolog Doç. Dr. Güner Çoşkunsu 53 yaşında aramızdan ayrıldı.

Arkeolog Doç. Dr. Güner Çoşkunsu'nun ölüm haberini Kültürel ve Doğal Mirası Koruma Platformu sözcüsü ünlü editör arkeolog Nezih Başgelen sosyal medya hesabından "Üzücü bir haber : Güner Çoşkunsu (1970-2023) da çok erken aramızdan ayrılmış. Ruhu şad osun" mesajı ile duyurdu.

Beyin kanaması sonucu dünya hayatına veda eden arkeolog Güner Coşkunsu'nun cenazesi İstanbul Ümraniye Ihlamurkuyu Merkez Camii'nden öğle namazını müteakip kaldırılacak

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde 2011 yılında Arkeoloji Bölüm Başkanlığına başlayan Harvard mezunu Güner Coşkunsu,  Mardin'deki sit alanları korumak için mücadele ederken, üniversite yönetimi ve Mardin Müzesi ile fikir anlaşmazlığına düşmiş ve sonrasında mobbinge maruz kalmıştı.

Doç. Dr. Güner Çoşkunsu, açtığı hakaret ve mobbing davalarını kazanmış ama üniversite yönetimi 2015 Ağustos ayında iş akdini feshetmişti.


Benzer Haberler & Reklamlar