Arkeolog Emilie Haspels’in evi restore edilecek

Arkeolog Emilie Haspels’in evi restore edilecek

1937-1958 yılları arasında Frig Bölgesinde çalışmalar yapan Hollandalı arkeolog Emilie Haspels'in kaldığı ev restore edilecek.

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Cornelis van Rij, Eskişehir Valisi Azmi Çelik'i makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Rij, Eskişehir Valisi Çelik'i ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Çelik, kabulde yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağları daha ileriye taşıması adına Büyükelçi Rij'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Eskişehir ve çevresinin sahip olduğu tarihi kültürel zenginlikler hakkında bilgi veren Çelik, 1930-1960 yılları arasında Frig uygarlığının gün yüzüne çıkmasına önemli katkılar sağlamış olan Hollandalı arkeolog Emilie Haspels’in Yazılıkaya Mahallesi'ndeki evinin restore edileceğini söyledi.

Çelik, yakın zamanda Frig Vadisi’nde balon turları düzenlenmeye başlanacağını da belirterek, Büyükelçi Rij’i balon uçuşuna katılmaya davet etti.

Konuk Büyükelçi Rij de Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin 400 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Ticari ve kültürel ilişkilerimizi daha çok geliştirmek ve Eskişehir’i yakından tanımak için buraya geldik. Türkiye’de birçok ili görmek istiyorum. Eskişehir’de görmek için heyecan duyduğum iller arasında. Bizim, Türkiye ile olan dostluğumuz çok eskilere dayanıyor. Eskişehir, sanayisi, eğitim düzeyi, turizm potansiyeli ve kültürel zenginliği geniş bir şehir. Her alanda geliştireceğimiz işbirliği ilişkilerimizin daha çok artmasına katkı sunacaktır."

Frigya Vadisi’ni en kısa zamanda görmek istediğini belirten Rij, "Yapacağımız işbirliğiyle Frig bölgesini hareketlendirip Eskişehir’in turizmine katkı sunabiliriz. Tarihi ve kültürel değerlere bizler de çok önem veriyoruz." dedi.

Gösterilen misafirperverlikten dolayı Vali Çelik’e teşekkür eden Rij, ziyaret sonunda Valilik Şeref Defterini imzaladı.
 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar