Frig Vadisi tanıtımı için balon uçuruldu

Frig Vadisi tanıtımı için balon uçuruldu

Afyonkarahisar'daki turizm merkezlerinin tanıtımı için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Türk Hava Kurumu'nun düzenlediği etkinlikte İhsaniye ilçesindeki Frig Vadisi'nde balon uçuruldu.

AFYONKARAHİSAR: Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Türk Hava Kurumu Genel Müdürlüğü, kentteki turizm merkezlerinin tanıtılması bu merkezler hakkında farkındalık oluşturulması için ortak bir etkinliğe imza attı.

Frig Vadisi Aslan Kaya Mevkii’nde gerçekleştirilen balon uçuşu hakkında bilgi veren İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, bölgede Frig Vadilerinin geniş bir alana sahip olduğunu söyledi.

Bu alanda kamp, yürüyüş çalışmaları yapıldığını dile getiren Çabuk, şöyle konuştu:

"Bu sürece balon ile destek vererek tanıtımın ve turizm canlandırılması en büyük hedefimiz. Türk Hava Kurumu ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin de gayretleriyle böyle bir etkinlik yapıldı. Frig Vadisi'nde Aslan Kaya mevkiinde balon uçurularak ilçe protokolüne ve vatandaşlara gösterildi. Etkinliğin ikinci etabı olan İhsaniye şehir merkezindeki çim sahada hava muhalefeti nedeniyle balon açılmasına rağmen uçuş gerçekleştirilemedi. İlerleyen günlerde ilçe merkezimizde balon uçuşunun yapılması planlanıyor."

Düzenlenen etkinliğine Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özge Öztürk Demirayak, Afyonkarahisar Arkeoloji Müze Müdürü Mevlüt Üyümez, İhsaniye Kaymakamı Hamit Bağlama, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, Döğer Belediye Başkanı Ahmet Ulu ile ilçe sakinleri katıldı.

AA  Burak Aydın

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar