Ara Güler Aphrodisias fotoğrafları Ara Güler Müzesi’nde sergileniyor

Ara Güler Aphrodisias fotoğrafları Ara Güler Müzesi’nde sergileniyor

Ara Güler Müzesi’nin ikinci sergisi Aphrodisias, Bomontiada'da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide, antik kente dair ilk kez sergilenen Ara Güler fotoğrafları da yer alıyor.

Duayen fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in arşivinde çok önemli bir yere sahip olan Aphrodisias antik kentinin fotoğraf ve belgeleri Doğuş Grubu'nun Aphrodisias sergisi ile sanatseverlerle buluştu.

Ara Güler'in sanatçı kimliğini ve ilham veren yaşamını gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan müzenin ikinci sergisinde, Ara Güler tarafından fotoğraflanan, bugün Aphrodisias Arkeolojik Alanı olarak tescilli ve UNESCO Dünya Miras Listesine girmiş Geyre köyü ve civarında çektiği fotoğraflar ile orijinal karanlık oda baskıları yer alıyor.

Sergide ayrıca Güler'in uluslararası yayın ve ajanslarla yazışmaları, gezi notları ve "Aphrodisias Çığlığı" adlı kitabının hazırlık sürecindeki çalışmalarına dair ipuçları, notlar ve kitap maketi de bulunuyor.

Aphrodisias Sergisi, İstanbul bomontiada’daki Ara Güler Müzesi’nde Eylül 2019’a kadar ücretsiz gezilebilecek. Sergiye özel Ara Güler Müzesi tarafından hazırlanan ‘Aphrodisias’ kitabı da müzenin ilk yayını olan ‘Islık Çalan Adam’ ile birlikte Ara Güler Müzesi içerisinde bulunan mağazadan temin edilebilir.

 

AA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar