AR-KA Projesi anketi kazı çalışanlarının yaşadığı hak ihlallerini araştırıyor

AR-KA Projesi anketi kazı çalışanlarının yaşadığı hak ihlallerini araştırıyor

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı bünyesinde oluşturulan AR - KA Projesi kapsamında kazı çalışanlarının arkeoloji alanlarında uğradığı hak ihlallerini tespit ve kazı çalışanlarının çalışma alanlarında neleri değiştirmek istediğini saptamak amacıyla bir anket hazırlandı.

AR-KA Projesi anketi ile kazı çalışanlarının sorunları araştırılıyor ve tespit edilen sorunlar gündeme taşınarak, farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

AR - KA Projesi

"Türkiye’deki sivil toplum örgütleri ve aktivistlerin küçük ölçekli/kısa dönemli hak odaklı çalışmalarına ayni katkı ve uzmanlık desteği vermek, desteklere tek aşamada, hızlı ve kolay biçimde başvurulabilmeyi sağlamak, sivil topluma, ihtiyaçlarını somut biçimde tespit etmesi ve sonuç odaklı çalışması yolunda rehberlik sunmayı" amaçlayan  Bir Avrupa Birliği projesi olan Sivil Düşün Programı bünyesinde oluşturulan "Türkiye'deki Kazı Çalışanlarının Çalışma Yaşamlarında Yaşadıkları Hak İhlalleri Araştırması Projesi" (AR - KA Projesi) Türkiye'deki arkeolojik alanlarda yaşanan hak ihlallerini araştırıyor. 

AR - KA Projesinin temel amacı; kazı alanlarında çalışan her türlü meslek grubunun, öğrencinin maruz kaldığı hak ihlallerini ve yaşanılan ayrımcılıkları raporlamak olarak açıklanırken, projenin bir diğer amacının yaşanılan, sistematikleşen bu hak ihlallerini gündeme taşıyıp farkındalık yaratmak olduğu belirttiliyor.

AR - KA Projesinin hazırladığı ankete kimlerin katılması isteniyor? 

Kendilerini "hali hazırda yüksek lisans öğrenimine devam eden, kazı alanlarında çalışan veya araştırma yapma deneyimine sahip, herhangi bir kurumla bağı olmayan bu proje ile bir araya gelen bağımsız bir araştırma ekibi" olarak tanımlayan AR - KA Projesi ekibi, hak ihlallerinin tespitlerini ve değişim taleplerini belirlemek için arkeolog, restoratör, konservatör, sanat tarihçi, mimar, antropolog vb. kazı alanlarında çalışan arkeolog ekiplerinde yer alanlara yönelik bir anket hazırladı.

Proje kapsamında gerçkleştirilen "Türkiye'deki Kazı Çalışanlarının Çalışma Alanlarında Yaşadıkları Hak İhlalleri Araştırması Anketi" anket çalışmasının sonucunda “Türkiye'deki Kazı Çalışanlarının Çalışma Alanlarında Yaşadıkları Hak İhlalleri Araştırması Raporu, kazı alanlarında çalışmış kişilerden elde edilen verilerle interaktif grafikler ve inografik videolar hazırlanması hedefleniyor.

Anketle ilgili bilinmesi gerekenler ve ankete katılım adresi

AR - KA Projesi ekibi anket hakkında şu bilgileri veriyor:  "Anonim olarak katılacağınız anketimiz Türkiye’deki arkeolojik alanlarda yürütülen kazı çalışmalarına en az bir kez katılmış kişilerin (arkeolog, restoratör/konservatör, sanat tarihçi, mimar, antropolog vb.) veya kazıya katılmak isteyip katılamayan kişilerin erişimine açık olacaktır.Anket, ortalama 15-20 dakika sürmektedir. Soru formlarının hiçbir bölümünde katılımcılar kimlik bilgilerini belirtmeyecektir.Araştırmanın amacı ile ilgili verilen bu bilgiler dışında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğunuz takdirde ar.ka.projesi@gmail.com adresinden detaylı bilgiye erişebilirsiniz. Proje ile ilgili detaylı bilgiye erişmek için @ar_ka_projesi Instagram hesabını da kullanabilirsiniz:  https://www.instagram.com/p/CgSCNg1IE13/?igshid=YmMyMTA2M2Y"

Türkiye'deki Kazı Çalışanlarının Çalışma Alanlarında Yaşadıkları Hak İhlalleri Araştırması Anketine katılmak için bu linki kullanabilirsiniz:  https://t.co/5yw5T7SVs5 

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar