Antandros'tan günümüze Antik Zaman Sofraları'nın tanıtımı tadımlı olarak yapıldı

Antandros'tan günümüze Antik Zaman Sofraları'nın tanıtımı tadımlı olarak yapıldı

Onhann Fırıntaş Tesisleri'nde tanıtımı yapılan Antandros'tan günümüze Antik Zaman Sofraları Kitabından lezzetler etkiliğe katılanlara ikram edildi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Altınoluk Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından hazırlanan "Antandros'tan günümüze Antik Zaman Sofraları Kitabı"nın tanıtımı yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait "Onhann Fırıntaş Tesisleri"nde, "Antandros'tan günümüze arkeoloji, mitoloji ve gastronomi" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Modaratörlüğünü Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan'ın yaptığı söyleşiye konuşmacı olarak katılan arkeolog yazar Nezih Başgören, Antandros Kazı Başkanı Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürcan Polat, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yasemin Polat ve araştırmacı yazar Nurdan Çakır Tezgin, kent hakkında gastronomiden tarihi yapısına kadar bir çok konuda bilgi aktardı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Altınoluk Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından hazırlanan "Antik Yemek Kitabı"nın tanıtımı yapıldı.

Söyleşinin ardından katılımcılara antik zaman yemeklerinden oluşan bir de tadım yaptırıldı.

Söyleşi sonrasında yemek kitabının tanıtımında konuşan arkeolog yazar Nezih Başgelen, Anadolu'nun tarih öncesinden günümüze hem uygarlık hem de gastronomi açısından çok zengin olduğunu, yemek çeşitliliğini ve onların coğrafyaya göre karakterize olmuş niteliklerini getirdiğini kaydetti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz (sağda) Arkeolog yazar Nezih Başgelen'e (solda) Balıkesir pullusu hediye etti.

Antandros Derneğinin çok güzel bir etkinlikle antik dönemden bugüne bölgenin yemek kültürünü sürdürülebilir bir çizgide izlediğini ifade eden Başgelen, "Bu, geçmişi bizlerle buluşturuyor. Bizler de böyle bir etkinlikte hem bir taraftan geçmişe yönelik referansları bizzat yapılmış örnekleriyle görmekten, tatmaktan dolayı çok mutluyuz. Gastronomi artık bir destinasyonun çekici ögesi. Hatta önde değerlendirilen bir olgusu. Eğer bir kent turizme sunduğu kültür değerleri kadar mutfak değerlerini de eş zamanlı özgün hale getirip sunabiliyorsa ve geleneksel tatları gelenlerle buluşturabiliyorsa özellikle turizmde ön sıralarda bir teveccühü görüyor." dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yaklaşık 5 yıldır Antandros arkeoloji kazı alanındaki çalışmalara destek verdiklerini söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, aşçı Nurdan Çakır Tezgin'e Balıkesir pullusu hediye etti.

,Antandros'u açıp ören yeri olarak ortaya koymak istediklerini dile getiren Yılmaz, yemek kitabı yazarı Nurdan Çakır Tezgin'e de bölgeye katkılarından dolayı teşekkür etti.

Hakan Firik - AA


Benzer Haberler & Reklamlar