Anatolia Antiqua dergisi Arkeolog Aksel Tibet'e armağan sayı çıkartacak

Anatolia Antiqua dergisi Arkeolog Aksel Tibet'e armağan sayı çıkartacak

IFEA’dan yapılan açıklamaya göre en geç 2019 sonbaharında yayımlanması planlanan Anatolia Antiqua'nın Aksel Tibet'e armağan edilecek sayısı, arkeolojik makaleler ve araştırma sonuçları içerecek

Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü (IFEA) “Anatolia Antiqua” dergisinin 27. Sayısını, Ocak ayında kaybettiğimiz Arkeolog Aksel Tibet’e armağan olarak çıkaracak. Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü (IFEA) mensubu ve Arkeologlar Derneği üyesi Arkeolog Aksel Tibet bu enstitüde Rum asıllı Türk ve Fransız tarihçisi Stefanos Yerasimos ile birlikte çalışmıştı.

IFEA’dan yapılan açıklamaya göre bir sonraki Anatolia Antiqua sayısı, arkeolojik makaleler ve araştırma sonuçları ile birlikte ayrıca, Aksel Tibet´e armağan olarak, ona ayrılacak bir bölümü de içerecek. Bu özel sayının en geç 2019 sonbaharında yayımlanması planlanıyor.

Varia Anatolica ve Anatolia Antiqua üzerine çalışmaların Aksel Tibet sonrasında da sürdürülebilirliği açısından çalışmalara başlayan IFEA aynı zamanda yayın politikasında gerekli reformları başlatmayı da düşünüyor. IFEA bu reformlar kapsamında yayınlarında; yazarların ve okurların yararına kaliteyi yükseltebilmek adına IFEA´ya idari ve bilimsel yönetim araçlarını sağlamak için Yayın Kurulu ve Bilimsel Komite´nin rollerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

aktuelarkeoloji.com.tr

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar