Arkeolog Aksel Tibet vefat etti

Arkeolog Aksel Tibet vefat etti

Arkeoloji dünyası ünlü bir ismini daha kaybetti. Arkeolog Aksel Tibet 63 yaşında hayata veda etti.

Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü (IFEA) mensuplarından arkeolog Aksel Tibet (1956 - 2019) vefat etti.

Arkeologlar Derneği üyesi Arkeolog Aksel Tibet, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü'nde Rum asıllı Türk ve Fransız tarihçisi Stefanos Yerasimos ile birlikte çalışmıştı. Çok yönlü bir insan olan Akset Tibet, Açık Radyo'da insan sesi adlı programa da imza atmıştı.

Aksel Tibet'in ani ölüm haberini arkeoloji yayıncılığının duayen isimlerinden arkeolog Nezih Başgelen, sosyal medya hesabından şu mesajla duyurdu: "Kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek vefat etmiştir. Bu acımızı tüm dostlarımızla paylaşır tüm Arkeoloji camiamıza başsağlığı dileriz. Ani kaybından hepimiz şoktayız. Allah Rahmet Eylesin. Nur içinde yatsın"

Arkeologlar Derneği de sosyal medyadan acı kaybı şu mesajla duyurdu: "Dernek üyemiz Aksel Tibet’i (1956-2019) genç yaşta kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Mesleğimize yaptığı katkıları unutmayacağız. Nur içinde yatsın. Camiamızın başı sağ olsun"

***

Merhum Aksel Tibet, Şanlıurfa'daki Göbeklitepe kazısı çevre inceleme gezisinde; Refik Duru, Hayat Erkanal, Mehmet Özdoğan, Harald Hauptmann, Nezih Başgelen, Marcella Frangipane,  Mihriban Özbaşaran, Aslı Erim Özdoğan ve Gül Pulhan ile birlikte...

***

AKSEL TİBET'İN ESERLERİ

İslam Dünyasında Mezarlıklar ve Defin Gelenekleri - 2 cilt - Türk Tarih Kurumu yayınları

Bir Allame-i Cihan; Stefanos Yerasimos (1942-2005)


Benzer Haberler & Reklamlar