Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanlığı Prof. Nevzat Çevik'e teklif edildi

Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanlığı Prof. Nevzat Çevik'e teklif edildi

Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü'nün kuruluş çalışmaları sürerken, kadrosunuda kimler bulunacağı ve başkanlığa kimin getirileceği de merak ediliyor. Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanlığı başına Prof. Dr. Nevzat Çevik'in getirilmesi planlanıyor.

Gaziantep merkezli kurulması planlanan Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nün kuruluş çalışmaları ve sürdürülebilirliğini sağlayacak araştırmalar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü Teknik Destek Projesi ekibince sürdürülüyor. Çalışmalarla Kültür Turizm Bakanlığı Stratejik Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı M. Hakan Tanrıöver, yakından ilgileniyor.

Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü Teknik Destek Projesi ekibinin, Proje Bileşenleri Koordinasyon Toplantısı 19 Mayıs’ta Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki Kendirli Kültür Merkezi’ne yapıldı.

İnceleme ziyaretiyle başlayan toplantıda Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü'nün  işlevlendirilmesi ile yürütülecek çalışmalar görüşüldü.

Ünlü Arkeolog Prof. Dr. Nevzat Çevik'e ekip başkanlığı için teklif götürüldü

Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü'nün kuruluş çalışmaları sürerken, kadrosunuda kimlerin bulunacağı ve ekibe kimin başkanlık edeceğine dair merak da artıyor. 

Peki, Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı kim olacak? Konu hakkında resmi kaynaklardan bilgi sızmıyor.

Arkeolojikhaber'in edindiği bilgiye göre ise  Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü başkanlığı için ünlü arkeolog Prof. Dr. Nevzat Çevik'e teklif götürüldü.

Kuruluş çalışmaları aşamasında ekibe destek veren isimler arasında yer alan Prof. Dr. Nevzat Çevik'in geçtiğimiz aylarda yapılan teklife olumsuz bakmadığı belirtiliyor. 

Prof. Dr. Nevzat Çevik: Yorum Yok, ben şu aşada sadece gönüllü işçiyim

Söz konusu teklifle ilgili olarak Arkeolojikhaber.com muhabirinin sorusuna Prof. Dr. Nevzat Çevik bir süre sessiz kaldıktan sonra "yorum yok" dedi. Israr üzerine de, "Arkadaşlar, ben şu aşamada sadece gönüllü işçiyim, Enstitüsü için elimden gelen her yardımı yapıyorum." demekle yetindi.

Arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar