Alman Arkeoloji Enstitüsü, ünlü yazar Ahmet Ümit'e arkeolog üye beratı verdi

Alman Arkeoloji Enstitüsü, ünlü yazar Ahmet Ümit'e arkeolog üye beratı verdi

Alman Arkeoloji Enstitüsü, Yapı Kredi Yayınlarından çıkan, "Kayıp Tanrılar Ülkesi" adlı romanıyla Ahmet Ümit'i arkeolog üye beratıyla onurlandırdı. Ahmet Ümit'e beratını Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht'in katılımıyla Almanya Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Felix Pirson takdim etti.

Yapı Kredi Yayınlarından yapılan açıklamaya göre Ümit, üyelik beratını Kayıp Tanrılar Ülkesi'nde Pergamon arkeolojisi, UNESCO Dünya Mirası Alanları, Bergama/Pergamon ve Berlin arasında kültürel mirası anlattığı ve Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tarihini çarpıcı bir dille yansıttığı için aldı.

Ahmet Ümit'e beratını Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht'in katılımıyla Almanya Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Felix Pirson takdim etti.

Ahmet Ümit: Umarım tarihimize ve arkeolojik alanlarımıza daha fazla sahip çıkarız

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ümit, "Bir edebiyatçı olarak bilim insanları tarafından ödüllendirmek benim için çok büyük bir onur. Umarım zengin tarihimize ve muhteşem arkeolojik alanlarımıza daha fazla sahip çıkarız. Çünkü geçmişine sahip çıkmayanlar, bugünlerine de sahip çıkamaz." ifadelerini kullandı.

 2006 yılında da Türk Eski Çağ Enstitüsü'nde arkeolog beraatı almıştı

Ahmet Ümit 2006'da, Türk Eski Çağ Enstitüsü tarafından "Patasana" ve "Ninata'nın Bileziği" adlı eserleriyle arkeolog beratıyla ödüllendirilmişti.


Benzer Haberler & Reklamlar