Afrodisias Müzesi'nde müdür istifaları sürüyor

Afrodisias Müzesi'nde müdür istifaları sürüyor

Afrodisias Müzesine müdür dayanmıyor. Müze Müdürlüğüne 4 aydır vekalet eden Arkeolog Umut Doğan ikinci kez istifa etti. Geçen ay istifa edip 3 gün sonra Kaymakamlık tarafından yeniden görevlendirilen Umut Doğan’ın istifa gerekçesi kadar yeni müdürün istifa edip etmeyeceği de merak konusu oldu.

Unesco Dünya Kalıcı mirası listesine alınan Karacasu’daki Afrodisias Müze Müdürlüğüne müdür dayanmıyor. Müze Müdürü Tenzile Uysal'dan sonra vekaleten yürütülen Müze Müdürlüğüne 4 aydır vekalet eden Arkeolog Umut Doğan ikinci kez istifasını verdi.

Geçen ay istifa edip 3 gün sonra Kaymakamlık tarafından yeniden görevlendirilen Umut Doğan’ın istifa gerekçesi merak konusu oldu.

Afrodisias Müzesine atanan Tenzile Uysal, 1 Ocak 2017’de göreve başladı. Kısa bir süre görev yaptıktan sonra Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı ile problem yaşayan Uysal, Ağustos ayında geçici görevle İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atandı.

Ardından kısa bir süre müze müdürlüğüne vekaleten sanat tarihçisi Yusuf Yılmaz getirildi.

Yılmaz’dan sonra arkeolog Umut Doğan görevi devraldı. Yaklaşık 4 ay kadar vekaleten Müze Müdürlüğü’ne bakan Umut Doğan geçen ay istifa dilekçesini Kaymakam Büyüknalçacı’ya sundu. İstifasının ardından yerine

Antropolog Vedat Mutlu görevlendirildi.

Umut Doğan, istifasından 3 gün sonra Kaymakam Büyüknalçacı tarafından istifası işleme konmayıp tekrar görevlendirilerek vekaleten sürdürdüğü müze müdürlüğü görevine devam etti.

DAHA BİR YIL OLMADAN 5 MÜDÜR DEĞİŞTİ

İstifasının üzerinden henüz bir buçuk ay daha geçmeden Umut Doğan’ın ikinci kez istifa ettiği ve yerine 10 ay önce Afrodisias’ta göreve başlayan arkeolog Murat Ağır’ın görevlendirildiği öğrenildi.

UNESCO dünya mirası listesine alınması ile önemi bir kat daha artan dünyanın sayılı antik kentleri arasındaki Afrodisias antik kentinde Müze’nin vekaleten yürütülüyor olması da dikkat çekerken, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeni bir müdür atayacağı gelen bilgiler arsında yer aldı.

Afrodisias Müzesi'nin yeni müdürü Murat Ağır’ın ne kadar görevde kalacağı şimdiden kamuoyunda merak konusu olurken, bir yılda 5'inci müdürün görevlendirildiği Afrodisias müzesine de müdür dayanmıyor.

Gülay Öztekin - Aydındenge.com.tr

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar