ABD'nin iade edeceği 12 eser arasında Guennol Yıldız Avcısı var mı?

ABD'nin iade edeceği 12 eser arasında Guennol Yıldız Avcısı var mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığı ekipleri ile ABD'nin Manhattan Bölge Savcılığı arasındaki görüşmeler sonucu bugün tarihi ve arkeolojik önemi büyük Anadolu kökenli 12 eser daha Türkiye'ye iade edilecek. İade edilecek eserlerden bazılarının resimleri sosyal medya kanalı ile yayınlanınca, takipçiler "Guennol Yıldız Avcısı" da mı iade ediliyor diye sormadan edemedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dün Habertürk televizyonunda canlı yayınlanan "Açık ve Net" programına konuk oldu ve soruları yanıtlarken ABD'nin 12 tarihi eserin bugün Türkiye'ye iade edeceğini açıkladı.

Bakan Ersoy'un "ABD'ye kaçırılan 12 tarihi eser yarın New York Başkonsolosluğuna teslim edilecek" açıklaması üzerine 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun sosyal medya hesabından iade edielecek 4 eserin resmi ile birlikte "Az önce Sn. Bakanımızın Habertürk’te duyurduğu üzere Manhattan Bölge savcılığıyla sürdürdüğümüz örnek işbirliği kapsamında Anadolu kökenli 12 eserimizi daha yurda döndürüyoruz. Eserlerimiz, yarın düzenlenecek törenle New York Başkonsolosluğumuza teslim edilecek" mesajını paylaştı. 

Eserler arasında bir kaç gün önce mahkeme tarafından Türkiye iade edilemeyeceği açıklanan " Guennol Yıldız Avcısı"na benzer bir idol olması dikkat çekti.

Bu paylaşım üzerine Rana Pamir adlı bir sosyal medya kullanıcısı "Hani yıldız avcısı verilmeyecek diye mahkeme kararı vardı? Getirecekseniz gerçekten tebrik ederim" mesajını paylaştı. 

Yahya Coşkun bu paylaşıma "Kilya tipi idoller nadirler ama tek değiller. Bu bir başka koleksiyoncudaki idol." cevabını verdi.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar