ABD'de yakalanan 3 mumya parçası Mısır'a iade edilecek

ABD'de yakalanan 3 mumya parçası Mısır'a iade edilecek

Mısır Eski Eserler Bakanlığı, 20. yüzyılın başında Mısır'dan çalınan ve kaçak olarak ABD'ye getirilen üç mumya parçasının Mısır'a iade edileceğini açıkladı.

Mısır'dan kaçırılıp, New York'ta satılmak istenen mumya parçaları yakalandı.

Mısır Eski Eserler Bakanlığı'nın Tarihi Eser İadesi Dairesinin genel müdürü, Şaban Abd'ül Gavad (Shaaban Abdel-Gawad) Ahram gazetesine yaptığı açıklamada, ABD'ye kaçırılmış mumya parçaların yakalandığını söyledi

Ahram gazetesinden Nevine El-Are'in haberine göre; Manhattan'da satılmak istenirken yakalanan. mumya parçaları çok iyi korumuş bir baş ve iki elden oluşuyor.

DEFİNECİDEN SATIN ALINMIŞ

Mumya parçalarının 1927 yılında, Luxor Kralları Vadisi'ndeki arkeolojik alanda, yasadışı kazı yapan bir defineci tarafından, Amerikan vatandaşı bir antikacıya satıdığı belirtildi.



Mısır Eski Eserler Bakanlığı, 117/1983 tarihli Mısır Eserler Yasası ve 2010 yılı için 3 numaralı değişikliğe uygun olarak ele geçirilen parçaların ülkelerine ait olduğunu doğruladı.



Şaban Abd'ül Gavad "Parçalar şu anda Amerikan makamlarının mülkiyetinde. 8 =cak tarihinde New York'ta büyük bir kutlamayla tarihi eserler Mısır elçiliğine teslim edilecek." dedi.


arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar