2 Yaşına basan Arkeopolis sitesi çekilişle kitap hediye ediyor

2 Yaşına basan Arkeopolis sitesi çekilişle kitap hediye ediyor

Arkeoloji Bölümü okuyan bir grup öğrenci tarafından, tüm arkeolog, sanat tarihçi, tarihçi, antropolog, paleontolog, ilgili meslek alanları ve tarihe ilgi duyan herkes için tamamen gönüllülük esası ile çalışan, gelişimine devam eden herkesin katılımına açık platform ikinci yılını kutluyor.

Arkeopolis.com sitesi ikinci yılını bir kampanya ile taçlandırıyor.

Sitede konuyla ilgili iolarak şu ifadelere yer verildi:

İnternet üzerinden yayın hayatına 22 Ocak 2017 tarihinde başlayan Arkeopolis, internetteki gereksiz ve yanlış bilgilere karşı, doğruları anlatmak için kuruldu. İçeriklerimizin temel konuları olan; Arkeoloji, Sanat Tarihi, Müzeoloji, Tarih gibi konularda yazmak isteyen ve alanında bilgili herkese açık bir platformdur Arkeopolis.

ÇEKİLİŞ HEDİYESİ: “ALAKENT KİLİSESİ: Myra’da Bir Bizans Yapısı (12-13. Yüzyıllar)”

2. yılımızı doldurmamızın ardından, doğum günümüzde geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz gibi bu yıl da sizlere hediye vermek istedik. 2018 yılında baskıdan çıkan “ALAKENT KİLİSESİ: Myra’da Bir Bizans Yapısı (12-13. Yüzyıllar)” kitabını hediye ediyoruz. Prof. Dr. Engin Akyürek’in editörlüğünde hazırlanan bu kitap Myra-Andriake Kazıları kapsamında, kazıları gerçekleştirilen Alakent Kilisesi’ni konu almaktadır. Kitabın içeriğinde Myra – Andriake Kazıları başkanı Nevzat Çevik’in “Kazının Öyküsü”, Engin Akyürek’in “Myra: Likya’nın Metropolisi”, “Alakent Kilisesi: Konumu ve Mimarisi” ve “Değerlendirme”, Ayça Tiryaki’nin “Mimari Plastik”, Nilay Çorağan’ın “Duvar Resimleri”, Özgü Çömezoğlu Uzbek’in “Seramik Buluntular” ve “Mezarlar”, Hüseyin Sami Öztürk ile Christof Schuler’in “Yazıtlar” ve Sebahattin Küçük’ün “Koruma Çalışmaları” başlıklı yazıları yer alıyor. İki dilde hazırlanan kitabın Türkçe baskısı sizlere hediye olarak sunulacaktır.

Çekiliş Koşulları ve ayrıntılı bilgi için: Arkeopolis.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar