Arkeolog Manolis Psaros, Yunanistan'da arkeoloji alanlarını ve çevreyi koruyan yasaların ihlal edilmesine karşı çalışmalar yaptığı için dövülünce, arkeologlar isyan etti. Arkeologlar 14 Mart Salı günü çalışmayarak meslektaşlarına destek verdiler.
Yunanistan Arkeologlar Birliği (SEA), bir arkeoloğun 7 Mart'ta darbedilmesini protesto etmek amacıyla 24 saatlik greve gitti.
Yunan Devlet Televizyonu ERT'nin haberine göre, Mikonos'ta görev yapan arkeolog Manolis Psaros'un 7 Mart'ta darbedilmesi, arkeologların tepkisine ve bugün için 24 saatlik grev kararı almasına neden oldu.
SEA'dan yapılan açıklamada, Psaros'un arkeolojik alanların korunması ve çevre korumasına ilişkin yasaların ihlal edildiği birçok konu üzerinde çalıştığı ve bu nedenle baskı gördüğü ifade edildi.
Açıklamada, yasal ihlaller üzerine çalışan arkeologlar için kişisel güvenlik önlemleri alınması da istendi.
Arkeoloğu darbeden saldırganların ise kimlikleri henüz belirlenebilmiş değil.


Korunması için mücadele edilen Sapanca Gölü'ndeki bin metrelik balık tuzağı bulundu
Bakan Ersoy, deprem bölgesindeki Kültürel Miras Seferberliğini anlattı
Beyrut Limanı'nda Ele Geçirilen 37 Firavun Eseri Mısır'a Geri Döndü
Kuşaktan kuşağa Türk sanat eserleri Çırağan Sarayı’ndaki HERITAGE sergisinde