Vatikan Müzesi'nde bir ziyaretçi Roma devri büstlerini parçaladı

Vatikan Müzesi'nde bir ziyaretçi Roma devri büstlerini parçaladı

Vatikan Müzesi'nde sergilenen Roma dönemine ait iki büst önceki gün 'garip davranışlar sergileyen' bir ziyaretçi tarafından yere yıkıldı. Devrilen büstler hafif zarar görürken saldırgan ziyaretçi, güvenlik personeli tarafından yakalandı ve polislere teslim edildi.

Reuters haber ajansının, Vatikan Müzesi'nden ismi açıklanmayan bir yetkilinin demecin e dayandırdığı habere göre;  olay müze binasında Roma büstlerinin bulunduğu Chiaramont Galerisi'nde yaşandı.

50 yaşlarındaki bir ziyaretç,i galeriye girerek burada sergilenen iki büstü kaidelerinden iterek yere yıktı.Yere yıkılan büstler hasar gördü. Müze personelinin engellediği kişi polis tarafından tutuklandı.

İBu esnada şki büstün salonun mermer zemininde kırık parçalarla yerde yatarken çekilen görüntüleri müze ziyaretçileri tarafından sosyal medyada paylaşıldı

Hafif zarar gördüğü belirten büstlerin, restorasyona gönderildiği belirtildi.

Sosyal medya paylaşımlarında Amerikalı bir turistin Papa'nın kendisiyle görüşmeyi kabul etmemesi üzerine bu hareketi yaptığı iddia edildi.

Ancak bu bilgi resmi kaynaklarca doğrulanmadı.

Covid-19 tedbirleri dolayısıyla bir süre kapalı kalan ve daha sonra azaltılmış saatlerde ziyarete açılan müze son dönemde kapılarını tam kapasite ziyaretçilere açmıştı.

Vatikan'da 1972 yılında bir Macar, Aziz Peter Bazilikası'nda sunağın diğer tarafına atlayarak Michelangelo'nun Pieta adlı eserine balyozla saldırmış, Meryem Ana'nın sol kolunu kopararak burnunu ve baş örtüsünü kırmıştı. Olay üzerine Rönesans döneminde kalan ünlü eser kurşun geçirmez camın arkasında sergilenmeye başlamıştı. 


Benzer Haberler & Reklamlar