Vali Erdal Ata Hatay'daki arkeolojik kazılardaki son gelişmeleri sordu

Basileia olarak adlandırılan hipodrom ve tapınak alanında Doç. Dr. Hatice Pamir başkanlığında yürütülen çalışmaları denetleyen Hatay Valisi Erdal Ata, Toronto Üniversitesi’nden Prof. Dr. Timothy P. Harrison’a da Tell Tayinat höyüğü kazılarını sordu ve arkeoloji çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay’ın Antakya ilçesi Küçükdalyan Mahallesi sınırları içinde bulunan Roma dönemine ait Antik Hipodrom kalıntılarında incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisine Vali Ata’ya Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ve ilgililerde eşlik etti. Ata, Antik Antakya şehrinin merkezini oluşturan, antik kayıtlarda ˮBasileiaˮ olarak da adlandırılan hipodrom ve tapınak alanında 2013 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice Pamir başkanlığında yürütülen çalışmalarda gelinen son aşama hakkında bilgiler aldı. Vali Ata daha sonra Hatay Arkeoloji Müzesi’ne geçerek Reyhanlı ilçesi sınırları içinde bulunan Tell Tayinat höyüğünde sürdürülen kazı çalışmaları hakkında da Toronto Üniversitesi’nden Prof. Dr. Timothy P. Harrison’dan bilgiler aldı.

İncelemelerin sonunda konuşan Vali Ata; “Geçmişi Milattan önce 43 binli yıllara dayanan Hatay tarih ve kültür varlıkları açısından büyük bir zenginliğe sahip. İlimizdeki eserlerin tüm görkemi ile ortaya çıkarılması bu zenginliklerin dünyaya tanıtılması gerekir. Bu tarihi ve kültürel tanıtımların Hatay’ın Turizm’ine katkı sağlayacaktır. Kazı çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ederim “dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar