Ünlü Mısır Kraliçesi Nefertiti'nin mumyasının bulunduğu iddia edildi

Ünlü Mısır Kraliçesi Nefertiti'nin mumyasının bulunduğu iddia edildi

İspanyol gazetesi El Independiente, ünlü Mısırlı arkeolog Zahi Hawass ile yaptığı röportajda, "'Antik Mısır’ın gizemli kraliçesi Nefertiti’nin mumyasını buldum' sözlerine yer verdi. Ancak 3 yıl önce de medyada Zahi Hawass'ın Antonius ve Kleopatra'nın mezarını bulduğunu söylediği iddia edilmiş ama iddia arkeolog tarafından yalanlanmıştı.

Medyada yer alan haberlere göre; Mısırbilimci Zahi Hawass, Antik Mısır’ın gizemli kraliçesi olarak bilinen Nefertiti’nin mumyasını bulduğunu ve en geç Ekim ayında bu heyecanlı keşfi duyuracağını söyledi.

Zahi Hawass'ın "Nefertiti’nin mumyasının keşif Ekim ayında verebiliriz" dediği öne sürüldü

Mısır’ın güçlü gizemli kadını Nefertiti’nin mezarını ve mumyasını bulmaya kendini adadığını söyleyen, Mısır Eski Eserler İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı, Mısırbilimci Zahi Hawass, “Ekim ayında Tutankamon’un karısı Ankhesenamun’un ve annesi Nefertiti’nin mumyasının keşfini duyurabileceğiz. KV35 mezarında 10 yaşında bir çocuğun mumyası da bulunmaktadır. Eğer bu çocuk Tutankamon’un kardeşi ve Akhenaten’in oğluysa, Nefertiti’nin ortaya koyduğu sorun çözülecektir” dedi.

Hawass, İspanyol gazetesi El Independiente’ye verdiği röportajda, “Hâlâ iki şey arıyorum: mezarı ve bedeni. Nefertiti’nin, Akhenaten’in ölümünden sonra Mısır’ı Smenkhkare adı altında üç yıl boyunca yönettiğine gerçekten inanıyorum. Krallar Vadisi’nin batısındaki her yerde gömülmesini istedim ve bulamadım. 1 Eylül’de Krallar Vadisi’nin doğu bölgesinde kazı çalışmalarına başladım.

Ayrıca National Geographic tarafından desteklenen büyük bir proje aracılığıyla mumyasını tanımlamak istiyorum. Akhenaten’den II. veya III. Amenhotep’e kadar On Sekizinci Hanedanlığın mumyalarının DNA’sına zaten sahibiz ve KV21a ve b etiketli iki isimsiz mumya var. Ekim ayında, Tutankhamun’un karısı Ankhesenamun’un ve annesi Nefertiti’nin mumyasının keşfini duyurabileceğiz. KV35 mezarında on yaşında bir çocuğun mumyası da bulunmaktadır. Eğer bu çocuk Tutankamon’un kardeşi ve Akhenaten’in oğlu ise, Nefertiti’nin ortaya koyduğu sorun çözülecektir. Altın Şehir’de Smenkhkare adını buldum” diye konuştu.

 Oğuz Büyükyıldırım - arkeonews.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar