Ulaş Karasu: Arkeologlar polis mi olacak, bekçi mi?

Ulaş Karasu: Arkeologlar polis mi olacak, bekçi mi?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken; kütüphaneci atamaları, arkeolog atamaları ve diğer bir çok ilgili bölüm atamalarına değinildi. Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, "Arkeologlar polis mi olacak, bekçi mi olacak, yoksa Türkiye'nin turizmine hizmet mi edecek?" diye sordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken dikkat çeken diyaloglar yaşandı. Kütüphaneci atamaları, arkeolog atamaları ve diğer bir çok ilgili bölüm atamalarına değinilen komisyon toplantısında Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Turizm ve Tarihle ilgili bir çok üniversite bölümü olduğunu , bu bölümlerden çok fazla mezun verildiğini fakat atamaların yapılmadığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı'nın verdiği bilgilere göre 2019 yılında 1 arkeolog atamasının memur statüsünde yapıldığını vurgulayan Karasu, ilgili bölümlerden mezun olanların polis, bekçi ya da farklı bir alan yerine kendi bölümlerinde istihdam edilmeleri gerektiği çağrısında bulundu.

Karasu, "Üniversitelerde bölümlerimiz var turizm ve tarihle ilgili, arkeoloji bölümümüz var, tam 44 üniversitede arkeoloji bölümü var, 2.500 civarında mezun veriyor. 2018’de sizin verdiğiniz cevaba göre memur statüsünde sadece 1 arkeolog, 1 müze araştırmacısı ve 2019’da ise 1 arkeolog ataması yapıldı. Bu kadar mezun veren üniversiteler ve bölümler var, bu öğrencileri ne yapmayı düşünüyorsunuz? Arkeologlar polis mi olacak, bekçi mi olacak, yoksa Türkiye'nin turizmine hizmet mi edecek?" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Mustafa Kalaycı da komisyon toplantısında kütüphaeci atamalarına ilişkin çağrıda bulunarak, "Sayın Bakanım, iki konu daha ileteceğim. Halk kütüphanelerimiz, malum, çok önemli, önemli gelişmeler de var ancak personel açığı var, kütüphaneci sıkıntısı var. Bu bütçe kanunda bir (İ) Cetveli var, orada getirilen kısıtlamalar var naklen atamalarla ilgili. O nedenle naklen atamalar da yapılamıyor maalesef o kısıtlama nedeniyle. Benim, Sayın Başkanıma daönerim olsun bu. (İ) Cetveli’ne Kültür Bakanlığının halk kütüphanelerine naklen atamalara sınır, kısıt getirmemesini sağlamamız lazım." ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com


Benzer Haberler & Reklamlar