TÜRSAB Kültür Sohbetleri’ne Hattuşa arkeoloji kazıları ile başlıyor

TÜRSAB Kültür Sohbetleri’ne Hattuşa arkeoloji kazıları ile başlıyor

Hattuşa - Boğazkale Kazıları Başkanı ve Alman Arkeoloji Enstitüsü üyesi Prof. Andreas Schachner ile İstanbul Üniversitesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Hititoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Metin Alparslan, Hattuşa Antik Kenti’nde 112 yıldır devam eden arkeolojik çalışmalar TÜRSAB Kültür Sohbetleri’ne anlatılacak.

FEST Travel Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Pekin’in başkanlığında faaliyet gösteren TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Komitesi’nin yürüttüğü TÜRSAB Kültür Sohbetleri başlıyor!

Kültür Sohbetleri Söyleşi serisinin ilki Son Kazıların Işığında Hattuşa: Efsanevi Hitit İmparatorluğu’nun İzinde başlığıyla 19 Nisan’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Dolmabahçe Salonu’nda 17.00 - 19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

 Hattuşa - Boğazkale Kazıları Başkanı ve Alman Arkeoloji Enstitüsü mensubu Prof. Andreas Schachner ve İstanbul Üniversitesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Hititoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Metin Alparslan konuklara UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Hattuşa Antik Kenti’nde 112 yıldır devam eden kazıların dünya tarihi ve belleği için açtığı yolu anlatacak.

Katılımın ücretsiz olduğu söyleşiye rezervasyon yaptırmanız gerekiyo.

Rezervasyon için https://www.tursab.org.tr/kultur-turizmi-sohbetleri-son-kazilarin-isiginda-hattusa adresini ziyaret ederek formu doldurmanız gerekiyor.


Benzer Haberler & Reklamlar