TÜROB Başkanı Müberra Eresin: Bu yıl otel doluluklarında artış olacağını umuyoruz

TÜROB Başkanı Müberra Eresin: Bu yıl otel doluluklarında artış olacağını umuyoruz

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, hedeflere ulaşıldığı için turizm haftasını ümit dolu duygularla kutladıklarını belirtirken, Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği Başkanı Adviye Bergemann "Sektör 2024'te daha temkinli hedefler ve planlamalar yaptı." dedi.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin: Ziyaretçi sayısındaki yüzde 12'lik artış beklentilerimizi destekliyor. 

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin "Turizm Haftası"nı ümit dolu duygularla kutladıklarını anlattı.

Eresin, "Türk turizminin rekabet gücünü artıran ve bu gücü sürdürülebilir hale getiren öncü temelleri birlikte atmış olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzun altını çizmek isterim. Türk turizmi toplam 2 milyon turist sayısından 50 milyona, 85 bin yatak kapasitesinden 1,5 milyon yatak kapasitesine ulaştı. Turizm yatırımlarının günümüzde toplam maliyeti yaklaşık 90 milyar dolara, istihdamdaki kişi sayısı ise yaklaşık 1,5 milyona çıktı." diye konuştu.

Türkiye için 2024 yılı ziyaretçi sayısı ve turizm geliri hedeflerinin Kültür ve Turizm Bakanlığıyla aynı doğrultuda olduğuna dikkati çeken Eresin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu yıl 60 milyar dolar turizm geliri, 60 milyon turiste ulaşmak hedefimiz. Turizm sektörünün hedeflerine ulaşarak cari açığın kapatılmasına, ülke ekonomisi, istihdamı ve kalkınmasına güçlü desteğini vermeye devam edeceğine inanıyoruz. İstanbul'a Avrupalı ilgisi yeniden yavaş yavaş başlıyor. Japonya ve Çin pazarlarındaki yüksek oranlı artışlar da pandemi zamanı duran Uzakdoğu pazarlarında dönüş başladığını gösteriyor. Bu yılın ilk 2 ayında Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısındaki yüzde 12'lik artış da beklentilerimizi destekliyor. Uluslararası turizm fuarlarından gelen işaretler olumlu. Yılın ilk döneminde gerçekleştirilen fuarlar oldukça başarılı geçti. 2024 yılında otel doluluklarında artış olacağını umuyoruz."

USTUD Başkanı Adviye Bergemann: Avantajları olan bir ülkeyiz

Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği (USTUD) Başkanı Adviye Bergemann Türkiye'nin dinamikleri çok farklı bir ülke olduğunu aktararak, "Sektör 2024'te daha temkinli hedefler ve planlamalar yaptı." dedi.

Bergemann, "Arzumuz daha iyi bir sene geçirmek ve yüksek doluluklarla seneyi tamamlamak. Lüks turizmde Avrupa geçtiğimiz yıllara göre çok daha iyi gidiyor. Talepler artan yönde bir ivme gösteriyor. Rakip destinasyon sayısının çokluğuna rağmen biz avantajları çok olan bir ülkeyiz, bunlara odaklanarak tüm turizmcilere harika bir sezon diler tüm meslektaşlarımın da turizm haftasını kutlarım." dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar