Troya Müzesi'nden trojan saldırısına 3.200 yıllık manidar cevap

Troya Müzesi'nden trojan saldırısına 3.200 yıllık manidar cevap

Sosyal medyada arkeoloji ve tarih paylaşımları ilgiyle izlenen müzeler arasında yer alan Troya Müzesi, internet üzerinden düzenlenen tjojan saldırısına verdiği ilginç yanıtla da gündem oluşturmayı başardı.

İnternet üzerinden bir link ya da fotoğrafa tıklanarak bilgisayar ve cep telefonlarına gizlice yüklenen kötü amaçlı yazılımlarla kullanıcıyı zarara uğratan saldırılar bilişimcilerce Troya Savaşında kullanıulantarihi tahta attan ilhamla "trojan" olarak adlandırılıyor. Trojan virüsleri internette her geçen yıl yayılıyor ve farklı yöntemlerle kullanıcılar tuzağa düşürülmeye çalışılıyor.

Troya Müzesi'nin Twitter hesabında bugün Truva Savaşına'da gönderme yapılarak yayınlanan aşağıdaki yorum sosyal medya kullanıcılarını hem güldürdü hem düşündürdü:

Troya Müzesi: Az önce mail adresimize gelen bir ileti şöyle diyor: “Aşağıdaki linki tıklayarak süpriz hediyenizi alabilirsiniz” Tahmin ettiğiniz gibi tabi ki o linki açmadık. Biz bu hatayı en son 3.200 yıl önce yaptık!"

Yorumda görsel olarak İtalyan ressam Giulio di Antonio Bonasone'nin 1545 tarihli "Truva Atı Truva Şehrine Sürükleniyor" adlı meşhur gravürüne yer verildi.

Yaşar İliksiz - arkeolojikhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar