Tilmen Höyük Arkeolojik Parkı'nda münazara

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) tarafından tarihi Tilmen Höyük Arkeolojik Parkı'nda münazara düzenlendi.

Yarışmayla öğrencilerin bilgi birikimlerini, hitabet ve iletişim kabiliyetlerini, hızlı düşünme ve karar alma yeteneklerini geliştirmek amaçlandı.

İlçe merkezine 10 kilometre mesafedeki tarihi mekanda yapılan münazara öncesinde bir konuşma yapan okul müdürü Ahmet Kurt, projenin finalini insanlığın ortak mirası Tilmen Höyük'te yaparak farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

Kurt, böylece burasının tanıtımına da katkıda bulunmak istediklerini aktardı.

Ahmet Kurt, proje koordinatörü Rabia Keremoğlu'na ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yarışmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, okul müdürleri, veliler, öğrenciler, öğretmenler ve misafirler izledi.

Münazarada öğrenciler, "Türkiye AB'ye girmelidir"-"Türkiye AB'ye Girmemelidir", "başarıda zeka önemlidir"-"başarıda çalışmak önemlidir", "not öğrenmede etkilidir"-"not öğrenmede etkili değildir", "sosyal medya faydalıdır"-"sosyal medya zararlıdır" konularında görüşlerini aktardı.

İnandırma ve savunma gücü, karşı ekibin görüşünü eleştirme ve çürütme yeteneği, doğru ve etkili konuşma, zaman yönetimi, jest ve mimikler, konuyu anlama ve konuya hakim olma gibi kriterlerle değerlendirilen müsabakayı, "sosyal medya zararlıdır" tezini savunan öğrenci grubu kazandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin, şampiyon olan öğrencilere birincilik madalyası, Rabia Keremoğlu'na ise teşekkür belgesi verdi.

Okul Müdürü Kurt, birinci olan öğrencilere tişört ve şapka hediye etti.


Benzer Haberler & Reklamlar