Tatların Kilisesi: Tatların yeraltı Şehri Kilisesi

Tatların Kilisesi nedir? Tatların Kilisesi nerededir? Tatların Kilisesi'ne Nasıl Gidilir?

Nevşehir’in Acıgöl ilçesinin 10 kilometre kuzeyinde yer alan Tatların kasabasının kale tepesinin yamacında, Tatların Yeraltı Şehri'nde yer alır.

Zeminde koyu gri, tasvirlerde ise mor, hardal ve kırmızı renkler kullanılmıştır.

İki nefli iki apsisli, beşik tonozlu, kilisenin narteksi yıkılmıştır. Oldukça iyi korunmuş fresklerdeki sahneler bantlarla birbirinden ayrılmıştır. Zeminde koyu gri, tasvirlerde ise mor, hardal ve kırmızı renkler kullanılmıştır.

Apsiste Meryem ve Çocuk İsa, Michael ve Gabriel; Konstantin ve Helena, Başkalaşım, İsa'nın cehenneme inişi, Kudüs'e giriş, İsa'nın çarmıha gerilmesi sahneleri ile 9 azizin yanı sıra kiliseyi yaptıran kişinin portresi de yer almaktadır.

Tatların Kilisesi'ne Nasıl Gidilir?

Tatların Kilisesi, Nevşehir’in Acıgöl ilçesine 10 km uzaklıkta bulunan Tatların beldesi Kale mevkii sınırlarında bulunmaktadır. Ulaşım yönünden sorun yaşamayacağınız yeraltı şehrine günü birlik ziyaretle Nevşehir’den hareket eden otobüslerle gidebilirsiniz.

Nevşehir – Acıgöl arasındaki mesafe ise 25 km civarındadır. Nevşehir istikametinden gelecekseniz Nevşehir – Acıgöl – Tatlarin istikametini, Aksaray istikametinden gelecekseniz Aksaray – Acıgöl –Tatlarin istikametini kullanmanız gerekecek. Aksaray – Acıgöl arası mesafe ise 50 km civarındadır.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar