
Akdamar Adası'ndaki kilisede 11. kez ayin yapıldı
Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'ndaki kilisede bu yıl 11'incisi yapılan ayin sona erdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'ndaki kilisede bu yıl 11'incisi yapılan ayin sona erdi.
Hıristiyanların pagan ibadethanelerinin yanında antik dönemde yapılan hamamları da kiliseye çevirme geleneği olduğunu bilen arkeologlar, Uşaktaki kilisenin de bir hamam binasından çevrildiğini tahmin ediyorlardı. Roma İmparatoru Augustus tarafından…
6 Şubat'taki depremlerde kısmen yıkılan Hatay'ın Arsuz ilçesindeki tarihi Mar Yuhanna Rum Ortodoks Kilisesi, projelendirilip aslına uygun şekilde yeniden inşa edilecek.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da yıkılan Antakya Rum Ortodoks Kilisesi enkazından çıkan tarihi eserler, Hatay Arkeoloji Müzesi'nde muhafaza altına alındı.
İçerisinde İncil'den sahneler betimlen freskler 1992 yılında 1. derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edilen bölgedeki dağın sarp kayalıklarına oyulan mağarada arkeologların çalışma yağması beklenirken, definecilerin kaçak kazıları ile gündemde.…
Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde tarihi kilisede kaçak kazı yapan 4 defineci, Jandarma ekiplerince dedektörleri ile birlikte suçüstü yakalandı.
Hatay'da 15 yıl önce portakal ağacı dikilirken tesadüfen keşfedilen Kutsal Havariler Kilisesi'nin bulunduğu alanda süren arkeoloji kazılarında ortaya çıkarılan dairesel biçimli mezarlardan birinde 18 yaşındaki bir kıza ait iskelet bulundu. Genç…
Antiocheia Antik Kenti'ndeki St. Pierre Kilisesi'nin çevresindeki kazılar hakkında bilgi veren Hatay Arkeoloji Müzesi Müdürü Ayşe Ersoy, , Necmi Asfuroğlu Arkeoloji Müzesi ve St. Pierre Kilisesi'ni bir arkeopark açık hava müzesi haline dönüştürmek…
MS 1042’den 1055’e kadar hüküm süren Bizans İmparatoru 10. Konstantin döneminde basılan dört altın Bizans sikkesi üzerine ilginç bir analiz.
Prof. Dr. Hasan Fırat Diker, gazetecilerle birlikte Ayasofya'nın gizemli tünellerine indi ve en büyük yer altı yapılarının görüntülenmesine yardımcı oldu. Ayasofya Camisine bağlı en büyük yer altı yapılarından olan tüneller, mahzenler, 3 odalı yer…
Erzincan'daki Kemaliye Tarihi Kenti ile Mardin'deki Midyat Çevresi (Tur Abdin) Geç Antik ve Ortaçağ Kilise-Manastırları da Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenirken, Türkiye'nin, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki kültür varlığı sayısı 85'e…
Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü çalışmaları kapsamında, Gaziantep’teki 123 yıllık Kendirli Kilisesi’nin restorasyonu tamamlandı. Bilimsel açıdan mizahi bir haber gibi dursa da aktardığımız tüm bilgiler resmi basın bülteninde yer alıyor:…
Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü Saint Nicholas Adası'na gelen Rus Ortodoks Kilisesi temsilcileri, tarihi kilise kalıntıları arasında ayin gerçekleştirdi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Dr. Ümit Emrah Kurt, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, 8 ila 10. yüzyıllarında Bizans döneminde yapıldığı bilinen Yedikapılar Kaya Yerleşimi ve Yeraltı Şehri, bölgedeki…
Batı Kudüs'e bağlı Ramat Beit Shemesh ilçesinde bulunan 3 yıl süren arkeoloji kazıları ile ortaya çıkarılan kilisenin, adı bilinmeyen bir Hıristiyan şehidin anısına yapıldığı tahmin ediliyor.
Erzurum'da yeni keşfedilen daha tescilli bile yapılmayan 2500 rakımlı 600 metre dik yamaca sahip 3 bin yıllık demir çağı kalesine kazı malzemeleri ile tırmanan definecilerin ildeki bir diğer hedefi ise 1790 yılında inşa edilen Surp Minas Kilisesiydi.…
Ayine katılmak üzere yurt içi ve dışından kente gelen çok sayıda kişi Gevaş ilçesindeki Akdamar İskelesi'nden teknelerle adaya ulaştı.
İstanbul'un Sarıyer ilçesinin Gümüşdere köyünde bulunan ve bir süre cami olarak da kullanılılan tarihi kilise binası definecilerin uğrak yeri oldu. Yapının içini ve dışını kazan defineciler tarihi binaya zarar verdi. Kaderine terk edilen eski kilise…
Sinop'ta halk arasında Balatlar Kilisesi olarak adlandırılan Sinope Koimesis Manastır Kilisesi'nin bulunduğu alada süren arkeoloji kazılarında yaklaşık 1500 yllık olduğu tahmin edilen yeni bir kilise kalıntısı keşfedildi.
Çanakkale'nin Bozcaada ilçesindeki tarihi Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi'nin zamanla yıpranan ve depremde zarar gören 28 metre uzunluğundaki 120 yıllık çan kulesi, aslına uygun şeklide yeniden inşa edilecek.