Tatarlı Höyük'ün turizme katkısı bekleniyor

Tatarlı Höyük'ün turizme katkısı bekleniyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ‘3 bin 500 yıllık kalıntılar eşsiz kültürel mirasımız’ dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan İlçesi’nde arkeolojik kazı çalışmalarına destek verdiği Tatarlı Höyük'de incelemelerde bulundu. Sözlü, tapınak kompleksi, sur sistemi ile rampalı taş döşemeli tören yolu gün yüzüne çıkarılan 3 bin 500 yıllık kalıntıların eşsiz bir kültürel miras olduğunu belirtti.

Başkan Hüseyin Sözlü, 9 yıldır devam eden arkeolojik kazılarla ilgili Çukurova Üniversitesi Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü, Tatarlı Höyük Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. K. Serdar Girginer’den bilgi aldı. K. Serdar Girginer, eskiçağlarda Anadolu coğrafyasında devlet kurmuş önemli uygarlıklardan biri olan ve Hititler’le bağları bulunan Kizzuwatna Krallığı’nın en önemli yerleşimlerinden Tatarlı Höyüğü’nde muazzam boyutlarda bir Hitit-Kizzuwatna kentiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

‘BU MİRAS, TURİZM POTANSİYELİMİZİ GÜÇLENDİRECEK’

Anadolu coğrafyasının, bereketli Çukurova topraklarının insanlık tarihine uzanan zengin bir kültürel mirası barındırdığını, bunu da arkeolojik kazıların ortaya çıkardığını vurgulayan Başkan Sözlü, “Tatarlı Höyük’te gün yüzüne çıkarılan kalıntılar, kültürel mirasımızı zenginleştirecek, turizm potansiyelimizi arttıracaktır. Tatarlı Höyük (Lawazantiya), Ayas ve Magarsus antik kentleri ortaya çıkartıldığında Adana turistik açıdan çok daha cazip hale gelecektir. Şehrimizdeki turizm hareketliliği ekonomimize olumlu yansıyacaktır. K. Serdar Girginer hocamız ve ekibine ortaya koydukları kıymetli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Benzer Haberler & Reklamlar