Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ Puduhepa ödülünü aldı

Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ Puduhepa ödülünü aldı

Adana Kültür ve Sanat Derneği, Hitit Kraliçesi Puduhepa anısına her yıl verdiği ödüller bu yıl ressam Hatice Güvel, gazeteci Orhan Apaydın, mimar Murat Ulaş ve Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'a verildi. Törende Doç.Dr. Serdar Girginer, Tatarlı Höyük Arkeoloji Kazısı ve Hitit Uygarlığı üzerine bir sunum yaptı.

Adana Kültür ve Sanat Derneği'nin, Kadeş Antlaşması'nda mührünün bulunmasının yanı sıra kadın hakları konusundaki reformlarıyla bilinen Hitit Kraliçesi Puduhepa anısına her yıl verdiği ödüller bu yıl da sahiplerini buldu.

Bu yıl 18'incisi verilen Puduhepa Ödülleri ressam Hatice Güvel, gazeteci Orhan Apaydın, mimar Murat Ulaş ve Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'a layık görüldü.

Törende açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ayşe Meltem Baş, Puduhepa'nın Adanalılığına ve kadın hakları savunuculuğuna vurgu yaptı. Adana Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ayşe Meltem Baş, ödül töreninin açılış konuşmasında Puduhepa'nin Adanalılığına ve kadın hakları savunuculuğunu vurgu yaparken derneğin kurucu başkanı merhum Nuran Terliksiz'i de andı. Doç.Dr. Serdar Girginer'in hazırladığı 'Tatarlı Höyük Kazısı ve Hitit Uygarlığı' sunumundan sonra, önceki yıllarda ödül alanların anımsatıldığı video izlendi.

Konuşmalar ve sunumların ardından Mimar Murat Ulaş ödülünü arkeolog Doç. Dr. Serdar Girginer'den, yazar ve emekli öğretmen Hatice Güvel ödülünü eski Kültür ve Turizm Bakanı Timuçin Savaş'tan, Gazeteci Orhan Apaydın ödülünü Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Eşli'den aldı. 

Salona tekerlekli sandalye ile gelen Muazzez İlmiye Çığ da törene katılanlara daha önce Sümerlerin Türk olabileceğine ilişkin pek çok benzerliğin ortaya çıktığını söyleyerek, "Sümerler Türk'tür diyebiliriz" dedi.

Konuşmasının ardından Çığ'a ödülünü Adana eski Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer verdi.

İHA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar